Perussuomalaiset vaativat sanojen sijaan tekoja Barcelonan kaltaisten terrori-iskujen estämiseksi.

– Kuinkahan monta toistuvaa terrori-iskua ja menetettyä ihmishenkeä tarvitaan, ennen kuin lännessä alkaa järki kulkea ja aletaan tekemään jotain muutakin asialle kuin hokemaan ”ei liity mihinkään”, ”olemme järkyttyneitä”, ”ei saa antaa pelolle valtaa”, kansanedustaja Jani Mäkelä kysyy Facebookissa.

Sipilän twiitit eivät vakuuta

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) perinteinen twiitti ”kaikenlaisen terrorin tuomitsemisesta” ei vakuuta myöskään perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaa, presidenttiehdokkaaksi pyrkivää Laura Huhtasaarta.

– Kuka ottaa vastuun siitä, että Euroopassa joudumme elämään toistuvien iskujen kanssa? Osanottoni #Barcelona, Huhtasaari twiittaa.

Barcelonan eilisessä terrori-iskussa kuoli ainakin 13 ja loukkaantui yli 100 ihmistä. Terroristit iskivät myös Cambrilsin rannikkokaupungissa, missä tekijät ajoivat pakettiautolla ihmisten joukkoon, vahingoittaen seitsemää henkilöä. Iskun viisi tekijää kuolivat poliisin laukauksiin.

Olisiko aika puhua yleisesti väkivallasta?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho osoittaa Facebookissa kaksoisstandardin olemassaolon.

– Yhdysvalloissa on nyt meuhkattu hyvin huolellisesti siitä, että presidentti tuomitsi väkivallan yleisesti eikä ainoastaan äärioikeiston väkivaltaa.

– Tätä taustaa vasten on kiintoisaa nähdä, onko paremman väen mielestä syytä tuomita nimenomaan sen viiteryhmän väkivalta, joka Barcelonan iskun takana on. Vai olisiko nyt taas aika puhua yleisesti väkivallasta, Halla-aho kirjoittaa.

Paremman väen bileet loppuivat

Osa Halla-ahon viittaaman ”paremman väen” edustajista ehti jo tuomita helsinkiläisen monikulttuurikeskuksen eilisaamuiset tapahtumat rasistisin motiivein tehdyksi viharikokseksi.

– Meillä Suomessa paremmalla väellä lähti jo aamulla keulimaan, kun näytti ainakin – etäisesti mahdolliselta, että monikulttuurikeskukseen olisi tehty kaasuisku.

– Bileet loppuivat tietoon, että keskuksen asiakkaat olivat käräyttäneet muovipakkauksen mikrossa, ja siitä oli levinnyt pahaa hajua, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

SUOMEN UUTISET