Suomen Uutiset haastatteli vastavalitun PS-nuorten puheenjohtajan Samuli Voutilan.


Video: Suomen Uutiset haastatteli Samuli Voutilaa heti valinnan jälkeen. 2 min.

Samuli Voutila. mitkä tunnelmat?

Hyvät, kiitos. Vielä on vähän shokkikin päällä. Tämä on ollut huikea viikonloppu, järjestössämme on aivan huikeita ihmisiä. Olen kiitollinen siitä luottamuksesta, jonka olen saanut.

Miten kampanjoit?

Olin toki kampanjaan itsekin osallinen, ja minulla oli aivan loistava tukitiimi. Kiitän heitä erityisesti. Heti kun ilmoitin ehdokkuudestani, sain älyttömän määrän yhteydenottoja ihmisiltä, jotka olivat halukkaita tekemään vapaaehtoisesti töitä, koska he uskoivat, että olisin paras puheenjohtajaksi. Ehkä siiitä oli kyse, että tunnen järjestön ihmiset ja lähestyn heitä ihmisinä.

Monessa kannatuspuheenvuorossa korostettiin yrittäjätaustaasi. Kerro vähän siitä, kuka olet ja mistä tulet?

Olen 27-vuotias yrittäjä Kuopiosta. Olen toiminut pari vuotta yrittäjänä. Iästäni huolimatta olen tehnyt pitkän uran yrityspuolellakin. Olen ollut politiikassa mukana, mutta en ole niin sanottu poliittinen broileri. Minulla on kokemusta myös oikeista töistä. Olen myös työllistänyt paljon ihmisiä.

Minkä alan yrittäjä olet?

Olen business-to-business-puolen buukkauspalveluita. Erilaisia soittoprojekteja. Buukataan meidän asiakkaiden myyjille kalenterit täyteen.

Mitä PS-nuorilta voidaan jatkossa odottaa?

Voidaan odottaa rohkeita ja osittain jopa radikaalejakin ulostuloja. Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Kansallismielisyys ja ylpeys suomalaisuudesta tulevat olemaan isoja teemoja ja arvoja, joita me korostamme.

Miten päivä osaltasi jatkuu?

Nyt menen jännittämään, ketkä muut kollegat valitaan hallitukseen ensi vuonna töitä tekemään. Ja ehkä tukiryhmän kanssa kilistellään lasilliset.

Matias Turkkila