Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen jätti tänään lakialoitteen koskien työeläkeyhtiöiden hallituksien ja hallintoneuvostojen kokoonpanoa.

– PK-yritysten ja eläkeläisten osuus työeläkeyhtiöiden hallinnossa on olematon. Tähän tarvitaan korjausta, Turunen perustelee.

Valta pienellä piirillä

Lakialoitteella Turunen vaatii pienten ja keskisuurten yritysten ja eläkeläisten osuutta työeläkeyhtiöiden hallituksissa ja hallintoneuvostoissa määrällisesti kolmeen neljäsosaan.

– Nyt eläkeyhtiöitä pyörittää pieni porukka Suomessa. Eläkeläisten edustus hallinnossa on tarpeellista yhtä lailla kuin PK-yritystenkin. Kysymys ei niinkään ole minkään tahon edunvalvonnasta kuin tasapuolisen näkemyksen esille tuomisesta, Turunen tarkentaa.

– Lakialoitteeni taustalla on pienten ja keskisuurten yritysten huono kohtelu työeläkeyhtiöiden taholta. Olen valmistellut lakialoitetta viime keväästä lähtien ja tänään eduskunnan aloittaessa työnsä pystyin sen jättämään. Ajankohta on otollinen lakialoitteeni käsittelylle kun samaan aikaan on lähdössä valiokuntakäsittelyyn hallituksen oma esitys.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit