

Puoluesihteeri Harri Vuorenpää, 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas, puheenjohtaja Riikka Purra ja 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen tänään perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa. / MATTI MATIKAINEN
Tynkkynen: Perussuomalaiset ei ala haavanlehtenä värisemään – ”Keskittykäämme nyt tekemään oikeita asioita”
Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen rohkaisee puoluetta keskittymään perusasioihin, eli tekemään oikeita asioita ja viestimään niistä entistä paremmin. - Koska perussuomalaisilla on vaikeuksia tuoda omaa viestiään läpi perinteisessä mediassa, somessa tarvitsisimme jatkossa vieläkin isommat hartiat, Tynkkynen katsoo.
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen toteaa, että perussuomalaisten hallitusvastuu osui erittäin haasteelliseen ajankohtaan.
– Talouskasvua ei ole ollut 17 vuoteen, eli taloustilanne on vaikea. Myös geopoliittinen tilanne on vaikea, ja samaan aikaan meidän pitäisi pystyä hallituksessa tekemään kasvutoimia ja säästötoimia.
– Itse koen, että hallitus on hyvin kyennyt tasapainoilemaan tässä tilanteessa, vaikka oppositio pauhaakin ja painaa nyt päälle todella kovaa. Sieltä tulee hyvin yksinkertaisia pääviestejä, jotka useinkaan eivät edes pidä paikkaansa. Tämä on haaste meille, Tynkkynen sanoo.
Hän puhui tänään tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä Pikkuparlamentissa.
Kepun kohtaloa ei kannata tavoitella
Tynkkynen korostaa, että jatkossa perussuomalaisten politiikkatoimien taustoja on kyettävä avaamaan äänestäjille entistä paremmin.
– Tällä tavalla pääsemme eteenpäin. Perussuomalaiset ei ala värisemään kuin haavanlehti. Jos sen tekisimme, kohtalomme voisi olla samanlainen kuin keskustalla viime hallituskauden jälkeen.
– Siihen ei ole syytä mennä. Keskittykäämme siis tekemään oikeita asioita ja viestimään niistä entistä paremmin, Tynkkynen sanoo.
Hän mainitsi myös, että perussuomalaisilla on vaikeuksia tuoda omaa viestiään läpi perinteisessä mediassa.
– Somessa tarvitsisimme vielä huomattavasti isommat hartiat, Tynkkynen toteaa.
Puoluejohto hakee jatkopestejä
Tiedotustilaisuudessa puoluejohtaja Riikka Purra vahvisti tavoittelevansa kesällä puoluekokouksessa jatkokautta perussuomalaisten puoluejohdossa. Myös 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas ilmoitti pyrkivänsä kohti jatkopestiä.
Puoluesihteeri Harri Vuorenpää on jo aiemmin ilmoittanut tavoittelevansa jatkoa ensi kesän puoluekokouksessa.

SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- puoluejohto Viestintä Sosiaalinen media Mauri Peltokangas Julkinen talous Riikka Purra Harri Vuorenpää Puoluevaltuusto Sebastian Tynkkynen Puoluekokous perussuomalaiset hallitus Keskusta
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää