

Nyt on syytä hymyyn! Puoluekokous valitsi tänään ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Riikka Purran ja puoluesihteeriksi Simo Grönroosin. / MATTI MATIKAINEN
Uusi puoluesihteeri Simo Grönroos lähtee kiertämään kenttää – ”Jäsenistö vahvasti mukaan puolueen kehittämiseen”
Tampereen puoluekokouksessa perussuomalaisten uudeksi puoluesihteeriksi valittiin Simo Grönroos. Hän on espoolainen filosofian maisteri, kunnallispoliitikko ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja. Suomen Uutiset haastatteli tuoretta puoluesihteeriä.
Historiaa Helsingin yliopistossa opiskellut Grönroos sanoo, että hän on koko ikänsä toiminut mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, sekä kansalaisjärjestöjen kautta että puolueessa.
Grönroos tietää, että hänellä on edessään paljon kovaa työtä, johon osana kuuluu myös uusien vastuualueiden kartoittaminen. Työtausta ajatuspajan johdossa tukee kuitenkin mainiosti tehtäviä myös uudessa pestissä.
– Ajatuspajan puolesta olen ennenkin tuonut tutkimustietoa puolueelle politiikanteon tueksi. Tarkoitus on jatkossa hioa lisää tapoja, miten tutkittua tietoa voidaan käyttää ja hyödyntää politiikan tekemisessä, sekä kentällä että eduskunnassa.
Yhteistyö sujuu Halla-ahon kanssa
Grönroos näkee, että perussuomalaiset on vakiinnuttanut asemansa suurena puolueena, eikä menestykselle ole jatkossakaan estettä.
Puoluesihteerin vastuualueella on keskeisesti vaalitoiminnan organisointi.
Perussuomalaiset saavutti keväällä vahvan vaalimenestyksen sekä eduskunta- että eurovaaleissa.
– Seuraavat vaalit ovat kuntavaalit vajaan parin vuoden kuluttua. Ehdokasasettelu pitää tietysti aloittaa hyvissä ajoin. Mielestäni perussuomalaisten ehdokkaat osaavat myös itse tuoda asioita hyvin esille, varsinkin sosiaalisen median kautta.
Olen kuitenkin miettinyt eräitä uusia viestinnällisiä juttuja, joita voimme tuoda mukaan vaalikampanjaan.
Puoluesihteeri on kaikessa toiminnassa puolueen puheenjohtajan työpari. Grönroos arvioi, että työt tulevat sujumaan hyvin Jussi Halla-ahon kanssa.
– Olen tuntenut Jussin lähes 20 vuotta. Eiköhän yhteistyö meillä suju mainiosti. Mitään isompia linjaerimielisyyksiäkään meillä ei ole.
Moitteita valtamedialle
Puoluesihteerin tehtävänä on myös hoitaa puolueen hallinnollisia tehtäviä. Grönroos näkee, että puoluesihteerin tulee kautta linjan pitää puolueen koneisto kasassa ja kehittää sitä. Osana kehitystä Grönroos pitää tärkeänä, että puolueen linjaukset ja näkökannat saavat vieläkin enemmän näkyvyyttä.
– Perussuomalaisilla on nyt hyvä oma media, jota voi vielä kehittää audiovisuaaliseen suuntaan, kuten tuomalla mukaan enemmän liikkuvaa kuvaa. Sillä tavoin voimme tarjota lisää perussuomalaista näkökulmaa asioihin.
Suomalaista valtamediaa Grönroos moittii siitä, että uutisaiheita käsitellään melko yksipuolisesti.
– Erityisesti tämä näkyy, kun aiheena on vaikkapa Donald Trump, Brexit tai maahanmuutto. Asioista tuodaan esille vain tiettyä puolta jolloin kokonaisuus ei käy ilmi.
– Arvioni mukaan median yksipuolisuus kuitenkin tiedetään kansan keskuudessa ja samalla medianlukutaito on kehittynyt. Yksipuolisen tiedon tarjoamisen rinnalla ihmiset osaavat jo hakea tietoa omatoimisesti.
Syksyllä kentälle
Grönroosilla on edessään erittäin työntäyteinen syksy. Sitä ennen hän aikoo viettää ansaitut lomat kevään vaaliputken jälkeen.
Suomen Perusta -ajatuspajan johtajana Grönroos on kiertänyt aktiivisesti kenttää. Jäsenistön tapaaminen tulee jatkumaan myös uudessa tehtävässä puoluesihteerinä.
– Haluan ottaa puolueen jäsenet vahvasti mukaan puolueen toiminnan kehittämiseen. Siksi haluan kuulla, millaisia ajatuksia, ongelmia ja ratkaisuehdotuksia jäsenistöllä on.
Kuten Halla-aho, myös Grönroos pitää aikansa eläneenä politiikan jakolinjaa vasemmisto- ja oikeistopuolueisiin.
– Nykyinen jako tehdään kansallismielisten ja globalististen puolueiden kesken. Perussuomalaiset edustaa tässä selkeästi kansallismielistä vaihtoehtoa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra vaatii sote-uudistukselta priorisointia ”Meidän verorahamme, hyvinvointijärjestelmämme ja meidän sotemme on tarkoitettu ensisijaisesti suomalaisille”
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.