Kesähelteillä on mukava vilvoitella veden äärellä ja käydä uimassa. Mutta vesileikkeihin voi liittyä myös väkivallan vaara. Näin kävi Berliinissä, jossa vesisota muuttui sadan maahanmuuttajan joukkotappeluksi.

Viime sunnuntaina ihmiset olivat viettämässä leppoisaa hellepäivää Steglitzin kaupunginosassa sijaitsevassa maauimalassa Berliinissä, kun kahden seurueen välinen leikkisä vesipyssysota muuttuikin yhtäkkiä sadan ihmisen joukkotappeluksi, kertoo paikallislehti BZ.

Tappelusta on videoita sosiaalisessa mediassa. Maauimalan järjestyksenvalvojat eivät kyenneet rauhoittamaan pääosin maahanmuuttajataustaisten tappelijoiden riehumista, vaan paikalle jouduttiin hälyttämään kolmetoista poliisipartiota ja poliisin mellakkaryhmä.

Joukkotappelusta ei selvitty aivan pienillä vammoilla, kertoo Bild-lehti. Ainakin kaksi ihmistä sai veitseniskuja. Tappelijoiden keskelle joutunutta sivullista 10-vuotiasta poikaa löytiin päähän. Poliisi tutkii neljää nuorta miestä epäiltyinä pahoinpitelyistä. Yksi heistä löi maauimalan järjestyksenvalvojaa.

Poliisiliiton puheenjohtaja vaatii poliitikoilta rehellisyyttä

Saksan poliisiliiton puheenjohtaja Rainer Wendt syyttää poliitikkoja siitä, että nämä eivät uskalla puhua väkivallantekijöiden taustoista.

– Nämä ovat nuoria miehiä, joista useimmilla – ei kaikilla – on maahanmuuttajatausta ja jotka selvästikin pitävät tätä julkista tilaa omana reviirinään, Rainer Wendt sanoo Bild-lehdelle.

Rainer Wendt toteaa, että diskoilla on portsarit juuri siksi, että he estävät tällaisten, väkivaltaisten henkilöiden sisäänpääsyn. Poliisi ei ehdi jokaiseen diskoon tai uimalaan valvomaan järjestystä.

Naisten ahdistelu maauimaloissa lisääntynyt 2015 jälkeen

Jopa feministinen naistenlehti Emma myöntää, että erilaiset järjestyshäiriöt, tappelut ja naisten ahdisteleminen ovat lisääntyneet Saksan maauimaloissa vuoden 2015 turvapaikanhakijavyöryn jälkeen.

Ongelmia aiheuttavat nuoret miehet ovat usein arabeja, pohjois-afrikkalaisia tai turkkilaisia. Naisia ahdistellaan, kouritaan, salakuvataan ja huoritellaan. Yhä useammat saksalaisnaiset ja -perheet ovat alkaneet vältellä yleisiä maauimaloita.

Saksan uimaliiton puheenjohtaja Peter Harzheim on sitä mieltä, että niin ikävältä kuin se kuulostaakin, univormupukuisten vartijoiden tuominen maauimaloihin on ainoa ratkaisu. Puolet Saksan uimavalvojista ovat naisia, ja he eivät kykene enää pitämään nuorukaisia kurissa.

SUOMEN UUTISET