Ylen Taloustutkimuksella teettämän puoluekannatusmittauksen mukaan perussuomalaisten yli puoli vuotta jatkunut kasvu on pysähtynyt. Perussuomalaiset jatkaa silti ykkösenä 19,6 prosentin kannatuksella. Eroa toisena tulevaan kokoomukseen on 2,8 prosenttiyksikköä.

Ylen heinäkuun mittaus on monin osin ristiriidassa Helsingin Sanomien vastaavan ajankohdan mittauksen kanssa. Suomen Uutiset kertoi heinäkuun lopussa HS:n TNS Kantarilla teettämästä mittauksesta, jossa PS-kannatus jatkoi kasvuaan samalla, kun keskusta sukelsi yhä syvemmälle.

Nyt Ylen mittaus kuitenkin näyttää toisenlaisia trendejä. Perussuomalaisten kannatus on 0,1 prosenttiyksikön laskussa, kun taas keskusta on noussut 0,9 prosenttiyksiköllä 12,6 prosenttiin.

Järjestys on sama molemmilla tutkimuslaitoksilla

Puolueiden järjestys on kuitenkin sama molemmilla tutkimuslaitoksilla: perussuomalaiset selvässä johdossa, kokoomus ja Sdp kisaavat rinta rinnan kakkospaikasta, vihreät neljäntenä ja keskusta selvästi vihreiden takana.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja totesi Ylelle, että perussuomalaiset vahvisti asemaansa suurimpana työväenpuolueena, mutta tällä mittausjaksolla kannatus yrittäjien keskuudessa laski. Kokoomus nousi selvästi yrittäjien ykköspuolueeksi.

Ylen mittauksessa hallituspuolueet nostivat kannatustaan puolellatoista prosentilla. Hallituspuolueiden yhteiskannatus on nyt 57 prosenttia.

Suomen Uutiset