Pääministeri Sanna Marin (sd) vastasi viikonloppuna toimittajien kysymyksiin Pääministerin haastattelutunnilla. Toimittajien kohtaaminen ajoittui sopivasti Marinin Instagram-boomer-päivityksestä syntyneen huomion keskelle.

Pääministeri Sanna Marin julkaisi lauantaina Instagram-päivityksen, johon sisältyi Benjamin Peltosen kappale BOOMERi, jossa lauletaan relaa boomer, jäitä hattuun, ota coolimmin. Sosiaalisen median päivitys on myös tulkittu vinoiluna seniori-ikään ehtineitä kansalaisia kohtaan.

Kuten arvata saattaa, pääministerin seikkailut sosiaalisessa mediassa kiinnostavat myös perinteisen median toimittajia. Haastattelutunnin aikana Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman alkoi kuitenkin oudosti pakittamaan, ja lipsautti että häntä oli jopa pyydetty olemaan kysymättä asiasta mitään.

Hän kertoi myös saaneensa palautetta, että aluevaalien alla ikävät kysymykset voisivat vaikuttaa SDP:n gallupkannatukseen.

Sundman kertoo palautteesta:

Sundman [kohdasta 42:38]: ”No nyt rehellisen läpivalaisun nimissä myös me toimittajat olemme saaneet paljon viestejä tähän [Marinin] postaukseen liittyen. Airi 66-vuotta Tampereelta lähestyi meitä ja ilmaisi hämmennyksensä tästä postauksesta ja kysyi että eivätkö demarit pelkää tällaista ja siitä seuraavaa kannatuksen laskua. Itse olen myös saanut tällaisia viestejä että missään nimessä minun ei pidä kysyä täällä tästä Instagram-storysta koska on tärkeämpiäkin asioita joista puhua.”

Marin vastaili automaattiohjauksella

Ylen Sundman ei kysynytkään, mitä pääministeri Marin pyrki instapäivityksellä viestimään vaan toimittaja viittasi yleisellä tasolla muiden tiedotusvälineiden toimintaan.

-Viime viikkoina suomalaisessa mediassa on käsitelty sometilejänne, ystäväpiiriänne ja vapaa-ajan viettoanne. Mikä on analyysinne tästä keskustelusta, laimea kysymys kuului.

Marin vastaus kulki automaattiohjauksella, ja hän tyytyi korostamaan sitä, että media – luonnollisesti – seuraa herkeämättä hänen tekemisiään.

-Ymmärrän silti hyvin toiveet, että keskusteltaisiin välillä muustakin kuin vapaa-ajan vietostani. Mutta kaikkiin kysymyksiin vastataan, mitä on kysytty, Marin sanoi.

Instagram-boomer-päivitys oli pääministerin mukaan humoristista läpänheittoa. Marin toivoi, että huumoria suotaisiin myös poliitikoille.

Muutos 26.10.2021 klo 19.24: Lisätty Sundmanin palautetta koskeva sitaatti Pääministerin haastattelutunnilta. Korjattu kohta, jossa kerrottiin Airin vaatineen hiljaisuutta.

SUOMEN UUTISET