Polttoaineiden hinnat jatkavat vääjäämättä nousuaan. Muutaman viikon sisällä bensa voi maksaa yli kaksi euroa litralta Etelä-Suomessakin. Perussuomalaiset vaativat hallitukselta toimia polttoaineiden ja sähkön hinnan alentamiseksi. Se ei käy hallituksen pirtaan.

Raakaöljyn hinta on vuodenvaiheesta lähes kaksinkertaistunut ja se maksaa nyt runsaat 80 dollaria tynnyriltä (159 litraa). Raaka-aineen hintakehitys näkyy tietysti lopputuotteessa eli bensiinin ja dieselin pumppuhinnoissa. Bensan hinnassa tosin veron osuus on karkeasti ottaen 65–70 prosenttia ja dieselissäkin 55 prosenttia.

Bensiini oli polttoaine.net -palvelun mukaan eilen kalleinta tietty Lapissa Utsjoella, jossa 95E10 maksoi 1,970 euroa litralta. Huomattavaa kuitenkin on, että lähelle Lapin lukemia päästiin myös Kuopiossa, Turussa ja jopa Raaseporissakin.

Diesel maksoi eilen Utsjoella 1,850 euroa litra. Päälle pitäisi vielä laskea käyttövoimavero, jota bensiinillä liikkuvista autoista ei makseta. Yli 1,70 euron hintoja pyydettiin vielä Oulun tienoilla sekä Savossa ja lähelle sitä oltiin Riihimäelläkin.

PS vaatii alennuksia polttoaineiden ja sähkön hintoihin

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin huomautti keskiviikkona eduskunnan kyselytunnilla liikenneministeri Timo Harakalle siitä, että tämä oli sanonut keväällä bensan maksavan saman verran sekä hallituskauden alussa, että lopussa. Toisin on käynyt ja se pakottaa tavallisen kansalaisen valintojen eteen:

– Tämä on kaikki pois muusta ja ihmisten ruokapöydästä. Arvoisa hallitus, mitä te aiotte tehdä tälle tilanteelle? Perussuomalaiset esittää pikaisia toimia polttoaineiden ja sähkön hintojen laskemiseksi. Sopiiko se teille? Vallin kysyi.

Perussuomalaisten esitykseen hintojen alentamisesta ministeri Harakka ei vastannut.

SUOMEN UUTISET