Tänään eduskunnassa keskusteltiin hallituksen esityksestä valtion vuoden 2022 talousarvioksi. Perussuomalaiset haluavat panostaa suomalaisten arkeen ja elämään, mutta hallituksen budjettiesitys ottaa lisää velkaa ja kurjistaa ihmisten elämää entisestään. Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajan Leena Meren mukaan totuus ei muutu toiseksi suloisesti sumuttamalla.

Liikkuminen on kallista ja kallistuu, asuminen on kallista ja kallistuu, veroja ei kevennetä eikä työstä jää riittävästi rahaa käteen.

– Velkaa otetaan lähes 7 miljardia, mutta esimerkiksi poliisille, oikeuslaitokselle, vankiloiden turvallisuuteen tai oikeusapuun ei riitä silti pysyvää rahoitusta. Se olisi yhteensä noin 50 miljoonaa. Veronkevennyksistä on turha edes haaveilla, toteaa kansanedustaja Leena Meri.

Ihmiset eivät ole tyhmiä

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko paheksuu perussuomalaisia, kun nämä kertovat tosiasioita ihmisten arjesta. Saarikko näyttää pitävän tätä jonkinlaisena pelotteluna ja olettaa, että ”suloisesti sumuttamalla” ja kauniisti puhumalla totuus muuttuu toiseksi. ”Ihmiset eivät ole tyhmiä”, Leena Meri muistuttaa.

– Kyllä ihmiset tietävät, mitä heille palkasta jää käteen tai mitä bensa tankilla maksaa. Siitäkin huolimatta, että liikenneministeri Timo Harakka väitti keväällä eduskunnan kyselytunnilla, että polttoaine maksaa saman verran kuin 10 vuotta sitten ja tulee maksamaan saman myös 10 vuoden kuluttua.

– Kysyin oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilta, että kun hän topakasti sai suursäätiöt neuvoteltua pois verotuksen piiristä (yllätyshän se ei ole, että asia oli RKP:n tavoite), niin saisiko hän neuvoteltua lisää pysyvää määrärahaa koko rikosketjulle? Niin, että resurssit riittävät poliisista vankeinhoitoon. Ihan selvää vastausta ei ministeriaitiosta taaskaan tullut. Tätä odotellessa, Meri kertoo.

Suomen Uutiset