Poliisikansanedustaja Tom Packalén on jättämässä toimenpidealoitteen poliisin määrärahan alijäämän korjaamisesta ja määrärahojen turvaamisesta pysyvälle tasolle ylivaalikautisesti. Packalén ei pidä alimitoitettua budjettia ja toistuvia lisätalousarvioita järkevänä ratkaisuna poliisin rahoitusongelmiin.

– Pysyvän rahoituksen puute vaikuttaa suoraan poliisin toimintaan ja sen suunnitteluun. Alimitoitettua budjettia ja toistuvia lisärahoituksia ei voi kutsua järkeväksi julkisten varojen käytöksi, sanoo Tom Packalén.

Nyt on aika ryhtyä sanoista tekoihin

Toimenpidealoitteessaan Packalén haluaa, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin, joilla poliisin budjetti ensi vuodelle turvataan korjaten 30 miljoonan euron alijäämäisyys. Samalla hän vaatii, että poliisin määrärahoihin tehdään pitkän tähtäimen pysyvä resurssilisäys, jolla poliisin määrärahat turvataan pysyvälle tasolle ylivaalikautisesti.

– Kuten toissaviikon kyselytunnilla kuulimme, poliisin määrärahojen lisääminen nähdään tärkeänä sisäisen turvallisuuden kannalta yli puoluerajojen. Nyt on aika ryhtyä sanoista tekoihin. Lisätalousarviot eivät voi muodostua pitkäaikaiseksi ratkaisuksi poliisin rahoitusongelmiin, Packalén painottaa.

Turvallisuus taataan vain riittävillä resursseilla

Packalén muistuttaa, että vain riittävät resurssit mahdollistavat poliisin toimintakyvyn sisäisen turvallisuuden takaamiseksi ja vain tällöin kansalaisten luottamus poliisiin voi säilyä jatkossakin korkealla.

Toimenpidealoite on kaikkien kansanedustajien allekirjoitettavissa 1.10.2021 asti.

Suomen Uutiset