

Pääministeri Sanna Marin selittelemässä baarireissuaan medialle. / LEHTIKUVA
Bloomberg: Suomen hallituksen uskottavuus rapautunut ministereiden sekoilun vuoksi
Uutistoimisto Bloomberg jatkaa kirjoittelua suomalaisministereiden koronasekoiluista. Bloombergin mukaan hallituksen uskottavuus on hupenemassa.
Bloombergin uutinen koskee pääministeri Sanna Marinin (sd.) kohujuhlinnasta. Lehti huomauttaa myös Marinin juomavalinnasta. Bloomberg muistuttaa myös sanoin ”skandaali laajenee” kolmen muun ministerin jäätyä kiinni leväperäisestä suhtautumisesta koronaviruksen torjuntaan.
Kyseessä ovat myös ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).
Ministerit pyytelevät kilvan anteeksi
Marinin toilailua kritisoinut Lintilä pyysi omaa toimintaansa anteeksi pääministerin oman anteeksipyynnön jälkeen. Marinin tiedotustilaisuudessa toimittaja tosin joutui rutistamaan ulos pääministeriltä kyseisen anteeksipyynnön.
Bloombergin mukaan ministerien moraalisen auktoriteetin rapautuminen osuu samaan aikaan Suomen epidemiatilanteen pahentuessa. Lokakuun lopusta tehohoidossa on nyt kaksinkertainen määrä potilaita.
Juorulehti Seiska on julkaissut artikkelin vihreiden varsin omituisista juhlista. Kirjoituksen perusteella alaikäisille on tarjottu alkoholia, eikä alaikäisten tupakointiin olla puututtu. Seiskan ja Bloombergin julkaisut osuvat osapuilleen samaan aikaan.
Henri Alakylä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Yle jatkaa pääministerin valkopesua somessa: Marinin puoluetoveri ja demarien eduskuntavaaliehdokas siivoaa nyt bilekohua puhtaaksi Ylen Instagramissa

Marinin noidankehä – bilettämään on päätävä, koska ”pää ei kestä muuten”, mutta toistuvien sekoilujen jälkipyykki hyydyttää vielä enemmän

Juvonen: Pääministerin annettava ilmoitus eduskunnalle toiminnastaan – ”Vakavia laiminlyöntejä ja virhearvioita, jota ei voi katsoa läpi sormien”

Yle kutsui studioon Sanna Marinin puoluetoverin selittelemään parhain päin pääministerin bilekohua – ”Ylessä on turha itkeä, että luottamus rapautuu”

Leena Meri pääministerille: ”Jos työ ei maistu, niin voi erota tehtävästä”

Mitä eroa on Ison-Britannian ja Suomen pääministereiden bilettämisellä? – Vain toista vaaditaan eroamaan
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.