Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jösen Arja Juvonen pitää pääministeri Sanna Marinin toimintaa välinpitämättömänä ja huolimattomana. – Heikko esitys pääministeriltä, Juvonen toteaa.

Pääministeri Sanna Marin teki Arja Juvosen mukaan kaksi virhettä. Ensin hän lähti juhlimaan ravintolaan huolimatta saamastaan tiedosta koronavirukselle altistumisesta.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyvyn ja tartuntojen ennaltaehkäisyn tulisi olla ykkösprioriteetti myös pääministerille. Hän jätti myös virkapuhelimen bilettämisen ajaksi kotiin ollen näin kokonaan tavoittamattomissa. Kyseessä on vakavat laiminlyönnit ja virhearviot, jota ei voi katsoa läpi sormien, Juvonen kritisoi.

Pääministeriä ei kiinnosta

Juvonen muistuttaa, että kansalaisilta ja työntekijöiltä on vaadittu koronakriisissä paljon kestokykyä.

– Jokainen on joutunut punnitsemaan toimensa. Varovaisuuden niska ei ole saanut taittua. Pääministerin esimerkki hälläväliä toiminnasta kertoo siitä, että pääministeriä ei kiinnosta taistelu koronavirusepidemiaa vastaan.

– Sen sijaan, että hän olisi päättäjänä esimerkkinä suomalaisille ja johtaisi joukkoja edestä päin, hän antaa singnaalin, että ei ole kiinnostunut tehtävistään. Tässä tapauksessa on todettava, että on hyvä, että pääministeri ei ole presidentistä seuraava, Juvonen toteaa.

Hallituksen käytävä vakava keskustelu

Hallituksen on Juvosen mielestä käytävä vakava keskustelu pääministerin toimista ja tuotava se myös eduskunnan tietoon.

– Pääministerin on annettava myös ilmoitus eduskunnalle toiminnastaan, Juvonen vaatii.

SUOMEN UUTISET