Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra katsoo, että tässä ajassa poliittiselta päätöksentekijältä vaaditaan arvovalintoja.

– Haluammeko me Lähi-idän ja Afrikan hyvinvoinnin lisäämistä, lisää kehitysapua ja laittomasti maassa olevia, vai olemmeko sitä mieltä, että me tarvitsemme hoitajia, lääkäreitä, opettajia ja poliiseja, jotta meidän oman kansamme hyvinvointi ja turvallisuus ovat ykkösasioita? Riikka Purra kysyi eilen perussuomalaisten toritilaisuudessa Lahdessa.

Tammikuussa pidetään Suomen ensimmäiset aluevaalit joissa valitaan aluevaltuustot uusille hyvinvointialueille.

Perussuomalaisten puoluejohto on koko syksyn ja loppuvuoden kiertänyt maakuntia suomalainen ensin-aluevaalikiertueella. Purra totesi Lahdessa, että aluevaalikampanjan otsikko, suomalainen ensin, ei ole pelkästään viittaus maahanmuuttopolitiikkaan.

– Otsikko viittaa myös siihen, että perussuomalaisten mielestä kaikki menokohteet, eli veronmaksajien rahojen käyttötarkoitukset on laitettava tärkeysjärjestykseen.

Purra korosti, että tässä ajassa poliittiselta päätöksentekijältä vaaditaan arvovalintoja.

– Kysymys kuuluu, mitä me haluamme priorisoida: haluammeko me Lähi-idän ja Afrikan hyvinvoinnin lisäämistä, lisää kehitysapua, maahanmuuttajia ja laittomasti maassa olevia vai olemmeko sitä mieltä, että perusterveydenhuolto tarvitsee lisää resursseja?

– Olemmeko kuitenkin sitä mieltä, että me tarvitsemme hoitajia, lääkäreitä, opettajia ja poliiseja, jotta meidän oman kansamme hyvinvointi ja turvallisuus ovat ykkösasioita?

Maahanmuuton kulut eivät ole nappikauppaa

Purra muistutti, että eduskunnassa on 200 kansanedustajaa joiden kaikkien kotimaa on Suomi.

– Siitä huolimatta eduskunnassa on alle 40 ihmistä, joiden ykkösasia on Suomi.

Tällä viikolla on uutisoitu sisäministeriössä vihreän sisäministeri Krista Mikkosen johdolla tehtävästä selvityksestä, jossa kaavaillaan oleskeluluvan myöntämistä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ihmisille, jotka ovat jääneet laittomasti oleskelemaan Suomeen.

Purra pitää hanketta käsittämättömänä.

– Pakolaiskiintiö on juuri nostettu ylös, ja mitä hallitus nyt tekee: laittomasti maassa oleville halutaan oleskeluluvat, eli niille ihmisille, jotka ovat vuodesta 2015 saakka hakeneet turvapaikkaa, mutta eivät ole sitä saaneet, koska eivät ole turvapaikkaan oikeutettuja. Eikö ole käsittämätöntä, että näiden ihmisten nyt halutaan jäävän Suomeen? Purra kysyi.

Hän huomautti, että maahanmuutossa kyse ei ole nappikaupasta.

– Maahanmuutto maksaa useita miljardeja vuodessa, yksistään kehitysapu maksaa 1,3 miljardia joka vuosi ja sitä halutaan edelleen nostaa. Näillä miljardeilla olisi todella käyttöä muillakin sektoreilla: tässä maassa tiet, koulut ja sairaalat rapautuvat.

– On toissijaista, tehdäänkö uusi hallinnon uudistus, hillotolppia ja himmeleitä joillekin puolueille, jos samaan aikaan palvelut eivät parane ja jos omasta kansasta ei kyetä pitämään huolta.

Vain PS tuo esille ilmastohankkeiden kustannukset

Maahanmuuttopolitiikan löysäämisen lisäksi pääministeri Sanna Marinin (sd) johtaman hallituksen kärkihankkeita on maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka aktiivisesti tuo esille ilmastohankkeiden kustannukset tavallisille kansalaisille.

– Te maksatte bensalitrasta, suomalaisesta ruuasta, lämmittämisestä ja asumisesta koko ajan enemmän, koska Suomi haluaa olla kaikessa ykkönen. Maailmanparantamiseen käytetään poliittista energiaa ja resursseja – koko ajan suomalainen maksaa enemmän.

– Suomalaisen rooli omassa maassaan on olla maksaja ja olla hiljaa, olla käyttämättä vääriä sanoja, ettei joutuisi vaikeuksiin. Tätä perussuomalaiset ei kuitenkaan hyväksy ja tästä perussuomalaiset puhuu kaikissa vaaleissa, sillä perussuomalaisille suomalainen tulee aina ensin, Purra sanoi.

Verovarojen törsääminen hiertää kansaa

Lahtelaiset Pekka ja Eija-Liisa Hämäläinen olivat tyytyväisiä siitä, että Purra nosti esille kansaa hiertävän keskeisen ongelman: suomalaisten verovarojen valumisen maailmanparannushankkeisiin.

– Tällä hetkellähän tilanne on se, että suomalaisten rahoja jaetaan pitkin maailmaa, ilman mitään vastinetta. Ei se tunnu hyvältä, kun on ikänsä maksanut veroja tähän maahan, Hämäläisen pariskunta kertoo Suomen Uutisille.

Pekka Hämäläinen kyseenalaistaa politiikan, jolla Suomeen tuotaisiin lisää huonosti työllistyviä maahanmuuttajia.

– Meillä hyysätään liikaa niitä tulijoita, jotka eivät tule ikinä tekemään töitä tässä maassa. Sama kulttuuri siellä siirtyy sukupolvelta toiselle.

Äitiyslomalle juuri jäänyt entinen sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ehti viime töikseen junailla hallituksessa päätöksen, jonka mukaan hallitus nostaa ensi vuoden pakolaiskiintiön historiallisen korkealle tasolle 1 500 henkeen.

Hämäläiset pitävät tekoa vihreiden omille äänestäjille suunnattuna vaalitemppuna.

– Ohisalon veto taisi olla tehty vain omia kannattajia ajatellen, Eija-Liisa Hämäläinen sanoo.

SUOMEN UUTISET