Hallitus on ilmoittanut, että Afganistanin tilanteen vuoksi Suomi nostaa pakolaiskiintiönsä ensi vuonna 1 500 henkilöön. Suomen Perusta -ajatuspajan tekemien laskelmien mukaan 1 500 Afganistanista otettavaa pakolaista maksaa suomalaiselle yhteiskunnalle koko elinkaarensa aikana noin 750 miljoonaa euroa. Toisen polven vaikutukset nostavat summan yli miljardin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen pitää hallituksen päätöstä pakolaiskiintiön nostamisesta erittäin vastuuttomana.

– Maahanmuuton kustannukset ja muut humanitaarisen maahanmuuton aiheuttamat ongelmat tulevat tämän päätöksen myötä väistämättä lisääntymään. Ongelmia on jo nyt aivan liikaa.

– Nämä kustannukset tullaan kattamaan velkarahalla, jolloin tulevat sukupolvet joutuvat maksamaan laskun. Jos kuluja ei kateta velkarahalla, niin silloin se tarkoittaa leikkauksia joistakin suomalaisten kannalta keskeisistä palveluista, Immonen sanoo.

Rahoille olisi muutakin käyttöä

Immosen mukaan hallituksen harjoittama suomalaisten epäinhimillinen kohtelu ei saa jatkua.

– Näille rahoille olisi parempaakin käyttöä. Auttaminen pitäisi kohdistaa omiin kansalaisiimme. Kyse on arvoihin perustuvasta priorisoinnista, jossa hallitus on päättänyt asettaa pakolaiset suomalaisten edun edelle.

– Tarvitsisimme lisäresursseja esimerkiksi sairaanhoitoon, jotta hoito voidaan taata kaikille kohtuullisessa ajassa. Osassa Suomea sairaanhoidon kapasiteetti on vaarassa ylikuormittua. Hallitus osoittaa törkeää piittaamattomuutta suomalaisten hyvinvointia kohtaan.

Hyvinvointiyhteiskunta ajetaan alas

Immonen näkee, että hallituksen omalle äänestäjäkunnalleen osoittamalle moraaliposeeraukselle ja imagoboostille tulee liian korkea hintalappu.

– Tehokas ja järkevä auttaminen on tästä touhusta kaukana. Pakolaisia tulisi auttaa lähtömaiden lähialueilla pakolaisleireillä. Siellä pienemmällä rahalla saataisiin moninkertainen hyöty aikaan. Massaväestönsiirroilla ainoastaan ajatetaan suomalainen hyvinvointiyhteiskunta, kansalaisten turvallisuus ja vakaa yhteiskunta alas.

– Näin ei saa jatkua. Ruotsin kohtalo kolkuttaa jo oven takana, Immonen varoittaa.

SUOMEN UUTISET