Valko-Venäjän ja Puolan väliselle rajalle on jälleen kerääntynyt suuri joukko EU-alueelle pyrkiviä laittomia siirtolaisia. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaista ihmetyttää, miksi vihreiden Pekka Haavisto ja Maria Ohisalo tuntuvat olevan Valko-Venäjän hybridioperaation muodostaman kansallisen uhan sijasta enemmän huolissaan turvapaikkashoppailijoiden oikeudesta päästä Suomeen.

Tilanne Valko-Venäjän ja EU-maiden välisillä rajoilla on ollut kireä jo usean kuukauden ajan Valko-Venäjän tuodessa määrätietoisesti turvapaikanhakijoita EU:n ulkorajoille vastatoimena EU:n sille asettamista pakotteista. Verkossa leviää myös videoita maahanpyrkijöiden aggressiivisesta käytöksestä puolalaisia rajaviranomaisia kohtaan. Eräässä videossa rajan yli pyrkivä henkilö jopa uhkaa puolalaista rajavartijaa lapiolla. Myös maiden välistä raja-aitaa yritetään kaataa.

– Valko-Venäjän hybridioperaatio EU:n ulkorajoilla on vakava uhka sekä EU:n sisäiselle turvallisuudelle että vakaudelle. On vain ajan kysymys, milloin vastaavaa kehitystä nähdään omalla itärajallamme. EU:n tulee kaikin tavoin vahvistaa ulkorajojaan ja niiden valvontaa, jotta uudelta siirtolaisvyöryltä vältytään, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen toteaa.

Aiheuttavat haittaa Suomen turvallisuudelle

Valko-Venäjän hybridioperaatiota on seurattu tarkoin myös Suomessa, sillä itärajamme on samalla myös EU:n ulkoraja. Lähipäivinä mediassa on keskusteltu runsaasti Suomen toimista vastaavan uhan edessä. Etenkin ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ja sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) sekavat ja ristiriitaiset puheet ovat herättäneet hämmennystä.

– Ulkoministeri kertoi ensin, ettei Suomi sulkisi rajojaan, mikäli Puolan tilanne toistuisi täällä, mutta pyörsi sittemmin puheensa ja kertoi rajojen sulkemisen olevan mahdollista. Sisäministeri taas näyttää edelleen olevan eniten huolissaan siitä, että turvallisesta maasta tulevien turvapaikkashoppailijoiden pitää edelleen päästä Suomen maaperälle hakemaan turvapaikkaa.

– Eivätkö vihreät ministerit todellakaan ymmärrä, että juuri tämä on hybridivaikuttajien tavoite, jonka he ideologisella sinisilmäisyydellään mahdollistavat? Vihreät ministerit ovat nyt sekavilla lausunnoillaan tehneet vakavaa haittaa Suomen turvallisuudelle. Luulevatko he, että Kreml ei seuraa Suomen lausuntoja asian ympärillä? Antikainen ihmettelee.

Pelastavat maailmaa oman kansan kustannuksella

Tuoreessa muistissa on edelleen vuoden 2015 siirtolaisvyöry, jolloin Suomeen saapui turvapaikanhakijoita runsaasti myös Venäjältä.

– Vuoden 2015 siirtolaisvyöry oli pahimmillaan vain alkusoittoa. Meidän tulee kaikin tavoin varautua torjumaan ilmiön toistuminen korjaamalla lainsäädäntö nyt, tehostamalla rajavalvontaa sekä hylkäämällä välittömästi rajalla kaikki aiheettomat turvapaikkahakemukset. Me perussuomalaiset olemme jo pitkään vaatineet kyseisiä toimia, mutta hallitus keskittyy edelleen maailmanpelastukseen oman kansansa kustannuksella.

– Kaikki mahdolliset vetovoimatekijät, jotka houkuttelevat turvapaikanhakijoita nimenomaan Suomeen muiden EU-maiden sijasta, on poistettava, ja työ on käynnistettävä viipymättä. Tässä on nyt Suomenkin turvallisuus vaakalaudalla, Antikainen vaatii.

Suomen Uutiset