Perussuomalaiset vaati tänään suullisella kyselytunnilla, että kun Valko-Venäjä käyttää eräänlaisena sodankäynnin menetelmänä laittomia siirtolaisia Lähi-idästä, on Euroopan rajojen pysyttävä kiinni. Perussuomalaiset tekee jälleen välikysymyksen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta ja vaatii lakiin hätätilapykälää, jonka mukaan turvapaikkahakemuksia ei poikkeustilanteessa otettaisi vastaan.

Puola ja Liettua ovat jo sulkeneet rajansa tällaiselta vaikuttamiskeinolta, ja perussuomalaisten mielestä Suomen tulee seistä näiden maiden tukena.

– Sisäministeri Maria Ohisalon puheista kuitenkin huomaa, että mikäli vastaava siirtolaismäärä tulisi rajoillemme ja pyrkisi tunkeutumaan maahan, täällä edelleen otettaisiin heidät ja heidän turvapaikkahakemuksensa vastaan, vaikka kyseessä olisi vieraan vallan hybridihyökkäys. Tällainen toiminta johtaisi Suomessa yhteiskuntajärjestelmän järkkymiseen, perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas arvioi.

– Miten aiotte suojata Suomen rajat tällaiselta invaasiolta, vai aiotteko antaa kaikille mahdollisuuden saapua maahan, vaikka kyseessä olisi ilmiselvä hybridihyökkäys? Peltokangas kysyi hallitukselta.

Ei konkreettisia vastauksia

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) totesi, että tilanne EU:n rajoilla on erittäin vakava ja Valko-Venäjän toiminta on tuomittu. Ohisalo valitteli, ettei EU:ssa ei ole valmiita toimintatapoja vastaavassa tilanteessa toimimiseen, ja Suomi onkin vaatinut säädöspaketin luomista tällaisia tilanteita varten.

Keskustelun kuluessa ei kuitenkaan missään kohtaa käynyt ilmi, mitä konkreettisia toimenpiteitä hallitus on tekemässä ja millä aikataululla, vaikka vastauksia vaadittiin monen edustajan taholta.

Siirtolaisten pääkohdemaana Suomi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomautti, että Euroopan komission lehdistölle vuodetussa asiakirjassa kerrotaan Suomen ja Saksan olevan Valko-Venäjän rajoilla Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten pääkohdemaat.

– Tässä ei ole mitään yllättävää. Suomen maahanmuuttopolitiikan houkutustekijät ovat jo eurooppalaisessakin mittakaavassa päivänselvät, Purra totesi.

Purra huomautti, että hallitus on entisestään lisäämässä haitallisen maahanmuuton vetovoimatekijöitä muun muassa helpottamalla perheenyhdistämispykäliä.

Perussuomalaisilta vaatimus hätätilapykälistä

Niinpä perussuomalaiset on jälleen pakotettu tekemään välikysymyksen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta.

Perussuomalaiset vaatii, että Suomen on pysäytettävä turvapaikanhakijat rajalla ja erityisesti hybridihyökkäyksen iskiessä. Perussuomalaiset esittää säädettäväksi välittömästi hätätilapykälää, jonka nojalla turvapaikkahakemuksia ei vastaanoteta poikkeustilanteessa, ja näin turvataan Suomen rajat ja turvallisuus. Perussuomalaiset arvioi, että tällainen pykälä itsessään ennaltaehkäisee tulijoiden vyöryä.

Suomen Uutiset