Pystyykö Suomi turvaamaan rajansa ihmismassojen paineelta? Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei ole vakuuttunut ministerien ja korkeiden virkamiesten esittämistä sekavista näkemyksistä.

Suomessa seurataan tarkasti eskaloituvaa tilannetta Valko-Venäjän ja Puolan rajalla. Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka käyttää hybridisodankäynnin menetelmiä pyrkiessään työntämään ihmismassoja Puolaan.

Uhkaava tilanne herättää kysymyksiä myös meillä, ja polttava kysymys onkin: mitä Suomi tekisi, jos sama tapahtuisi Suomen rajoilla? Antautuisiko Suomi tulijoiden vyöryn edessä vai kykenisimmekö torjumaan siirtolaisaseen käytön?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa Twitterissa, että hän ei ole vakuuttunut Suomen kyvystä suojautua.

– Olen nyt kuunnellut ministerien ja virkamiesten näkemyksiä siitä, miten Suomi voisi suojata itseään hybriditoimena liikkeelle pantua siirtolaisvyöryä vastaan.

Vastaus: huonosti, jos lainkaan. Meillä on matala kynnys turvautua välikysymykseen, mikäli hallitus ei korjaa asiaa.

Vihreiden vastuuministerien puheista ei saa selvää

Vihreitä edustavien ulkoministeri Pekka Haaviston ja sisäministeri Maria Ohisalon keskenään sekavista ja ristiriitaisista puheista onkin hankala saada selkoa, onko Suomi valmis tarvittaessa puolustamaan rajojaan siirtolaisten avulla tapahtuvalta hybridihyökkäykseltä.

Haavisto totesi ensin, että Suomi ei sulkisi rajaa Puolan tapaan täysin – eli toisin sanoen Haavisto olisi valmis laskemaan ihmismassat Suomeen. Jälkikäteen Haavisto paikkaili näkemystään väläyttämällä ”väliaikaisen sulun” mahdollisuutta.

Ohisalo tunnetaan siitä, että hän vastaa vain omalle mukavuusalueelleen osuviin kysymyksiin. Itselleen epämiellyttävät kysymykset Ohisalo joko väistää, kiemurtelee niistä jotenkin ulos tai alkaa puhua asian vierestä.

Uusi näyte saatiin jälleen eilen, kun Ohisalo ei pystynyt MTV3-kanavalla vastaamaan, kun häneltä kysyttiin tilanteesta, jossa Suomen rajalle tulisi satoja tai tuhansia ihmisiä, jotka ilmoittaisivat hakevansa turvapaikkaa.

Ohisalolta tiedusteltiin, pitäisikö tulijat automaattisesti päästää maahan ja kaikki hakemukset käsitellä. Vastausta ei saatu, koska sisäministeri alkoi puhua ”puuttuvista EU-tason työkaluista”.

SUOMEN UUTISET