Mitä tapahtuisi, jos massiivinen siirtolaisvyöry lähestyisi Suomea? Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra arvioi, että todennäköisesti hallitus vain lähettäisi rajaviranomaisille muistutuksen ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä sopimuksia noudattavasta tehokkaasta ja solidaarisesta maahantulon mahdollistavasta toimintamallista.

Riikka Purra kirjoittaa Facebookissa, että siirtolaisia ruutina käyttävä hybriditoiminta kiihtyy, eikä se ole enää kaukana Suomesta.

– Saattaa olla vain ajan kysymys, kun joukkoja lähestyy meidän rajojamme.

– Perussuomalaiset ovat vuosia vaatineet lainsäädännön kiristyksiä, jotka mahdollistavat laajamittaisen maahantulon estämisen, säilöönoton, palauttamisen ja vetovoimatekijöiden minimoinnin. Edelleenkään sellaisia ei edes suunnitella.

Solidaarisuus on iso bisnes

Viime vuonna sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoi varautumisesta näin:

– Meillä on totta kai suunnitelmat siitä, jos ihmisiä tulee enemmän, että miten vaikka perustetaan järjestelykeskuksia eri puolille maata ja miten se prosessi on mahdollisimman jouheva ja toisaalta laadukas, että jokaisen turvapaikkaprosessi käsitellään hyvin.

Purra arvioi, että jos siirtolaisvyöry lähestyisi Suomea, hallitus todennäköisesti vain lähettäisi rajaviranomaisille muistutuksen ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä sopimuksia noudattavasta tehokkaasta ja solidaarisesta maahantulon mahdollistavasta toimintamallista.

– Vastaanottokeskukset pantaisiin pystyyn ennätysajassa, ja jo kauan suunnitellut muukalaisvihamielisyyden ehkäisyä toteuttavat hankkeet laajennettaisiin kaikkialle.

– Samalla maahanmuuttoteollisuuden influensserit ja eturyhmät hierovat jännityksestä käsiään. Solidaarisuuden suuri bisnes, moraalin korkea veisu.

Onko kokoomuslainen ajattelu kehittymässä?

Median mukaan kokoomus vaatii nyt lainsäädäntömuutoksia rajoille. Kyseessä on seitsemäntoista kokoomusedustajan tekemä kirjallinen kysymys.

– Sipilän hallituksessa nämä rajatoimet olivat turvapaikkapoliittisessa toimenpideohjelmassa. Kun persut heitettiin hallituksesta 2017, mitään ei toteutettu.

– Muuten olen tietenkin tyytyväinen kokoomuslaisten ajattelun kehittymisestä. Toivottavasti järkisuunta jatkuu puolueen ylimmälle tasolle ja virallisiin linjoihin – ja ennen kaikkea, että se muistetaan vielä eduskuntavaalien jälkeen, Purra kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET