Varapuheenjohtaja Riikka Purra (ps.) moittii videopuheenvuorossaan erittäin kovasanaisesti hallituksen maahanmuuttotoimia. hän muistuttaa, että ministeri Pekka Haavisto on ollut valmis lainvastaisiin toimiin, jotta isisläiset saadaan maahan. Lisäksi Purra kertoo videolla tuoreesta TNS:n tutkimuksesta, jossa suomalaisilta kysyttiin, pitäisikö kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille antaa oleskelulupa. Vastaus oli selkeä: ei pitäisi.

Katso Purran videopuheenvuoro täältä:

Youtube, 3 min 41 sek.

Videon teksti:

”Hallitus kuskaa maahan äärimmäisen väkivaltaista ideologiaa ja terrorismia tukemaan lähteneitä henkilöitä. Operaatiot ovat salaisia eikä hallitus kanna poliittista vastuuta, vaan piiloutuu virkamiehen taakse.

Al-Hol-operaatio on pyörinyt yli vuoden. Hallitus on pannut siihen paljon voimavaroja ja huomiota. Ministeri on ollut valmis lainvastaisiin toimiin, jotta isisläiset saadaan maahan. Tämä on arvovalinta. On hallituksen poliittinen päätös, että se haluaa keskittyä erityisesti Syyriaan isistä kannattamaan lähteneiden ihmisten oikeuksiin. Lainkaan samalla päättäväisyydellä se ei ole keskittynyt hoitamaan esimerkiksi hälyttävään tilaan päästettyä suomalaista lastensuojelua tai hoitokodeissa makaavien vanhusten oikeuksia edes säälliseen huolenpitoon.

Ei tässä ole mitään ihmeellistä. Hallitus haluaa ylipäätänsä lisätä ja helpottaa Suomelle ongelmallista maahanmuuttoa – sellaista, joka tulee sekä huomattavan kalliiksi että aiheuttaa muita, kuten sosiaalisia ja turvallisuuteen liittyviä ongelmia. Tätäkin perustellaan ihmisoikeuksilla, solidaarisuudella, Suomen velvollisuudella ja vastuunkannolla.

Maahanmuutosta vastaava ministeri, vihreiden Maria Ohisalo on erityisesti kunnostautunut tässä. Yhdessä hallituksen kanssa hän on jopa koko korona-ajan miettinyt, miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneetkin eli siis laittomasti maassa olevat voitaisiin saada nykyistäkin helpommin pidettyä maassa ja tarjottua heille entistä paremmat olot ja palvelut. Hallitus haluaa laittomasti maassa oleville työluvan ja viimeisimpänä esityksenä heidän ympärilleen suojaavan palomuurin. Ministeri Ohisalon mukaan palomuuri helpottaisi laittomasti maassa olevan elämää eikä hänen tarvitsisi pelätä palauttamista.

Perussuomalaisten mielestä kielteisestä turvapaikkapäätöksestä ei pidä seurata mitään muuta kuin maasta poistaminen. Sen onnistumista lisäisi huomattavasti se, että henkilö otettaisiin säilöön – ja sieltä pääsisi pois vain yhteen suuntaan eli pois Suomesta.

Me kysyimme kansalaisilta, pitäisikö kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille antaa oleskelulupa. TNS:n gallupin mukaan vain joka viides suomalainen on tällä linjalla. Edes vihreitä kannattavista ministeri Ohisalon linjaa ei suosi kuin 38 prosenttia. Koko hallituksen kannattajista vain 30 prosenttia tukee laittomasti maassa oleville annettavaa oleskelulupaa.

Mainittakoon, että perussuomalaisten kannattajista yli 90 prosenttia on eri mieltä hallituksen vaarallisen tavoitteen kanssa.

Perussuomalaisten linja on selkeä. Maahanmuuton kontrollin pitää olla tiukkaa eikä houkutustekijöitä saa olla, jolloin maahan ei juuri tule turvapaikkajärjestelmän onnenonkijoita. Jos kuitenkin maahan on päästy ja hakemukseen on tullut kielteinen päätös, ei ole muuta mahdollisuutta kuin poistua maasta.”

SUOMEN UUTISET