Pääministeri Boris Johnson on joutunut todelliseen tulikokeeseen, kun juhlat virka-asunnolla ovat muuttuneet kaikkien aikojen krapulaksi. Kansanmiehen imago on sulanut eivätkä anteeksipyynnöt näytä tehoavan. Tapaus herättää ajatuksia myös saarivaltakunnan ulkopuolella.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on joutunut todelliseen myrskyyn humpattuaan virka-asunnollaan kororajoitusten ollessa voimassa. Lähtö virasta voi olla lähellä, eikä pelkästään huolettoman juhlinnan takia. Osa kansasta on saanut tarpeekseen värikkäällä tyylillä taaplaavasta pääministeristään.

Dagens Nyheterin keskiviikkoaamun kommentissa ironia Johnsonin tapauksessa piilee siinä, että koko hänen poliittisen toimintansa ydin on ollut olla kansanmies sekä asemoituminen ”eliitin ulkopuolelle”.

Samaan aikaan muualla…

Suomalaisen median kommenttikentillä ja somessa, osin valtamedian punavihreän kontrollin ulottumattomissa, yhä useampi kysyy, saattaisiko Johnsonin tapauksella on yhtymäkohtia erään toisen maan pääministerin seikkailuun kaupungin yössä tahi virka-asunnollaan.

Twitterissä @pbyrokraatti pohtii: ”Voisiko pääministeri toimia kunniallisesti ja erota” Oikein hyvä neuvo, ja samasta syystä toimii useammassakin maassa.

@MikkoVuorenpaa puolestaan kysyy: Osaatteko mainita Britannian lisäksi toista valtiota (jos kehitysmaat unohdetaan), missä pääministeri voi koronarajoitusten aikana juopotella kaveriensa kanssa virka-asunnollaan ilman, että hän joutuisi eroamaan? Toivottavasti ette, sillä toivon, ettei moista maata ole olemassa.

Kommenttipalstoja ja somea selatessa kiintoisaa ja rehellisyyden nimissä mainittavaa on se, että erästä toista pääministeriä myös kehutaan raivokkaasti. Ehkä tämän runsaslukuinen avustajakunta ei olekaan turhan panttina.

SUOMEN UUTISET