LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Mitä eroa on Ison-Britannian ja Suomen pääministereiden bilettämisellä? – Vain toista vaaditaan eroamaan
Pääministeri Boris Johnson on joutunut todelliseen tulikokeeseen, kun juhlat virka-asunnolla ovat muuttuneet kaikkien aikojen krapulaksi. Kansanmiehen imago on sulanut eivätkä anteeksipyynnöt näytä tehoavan. Tapaus herättää ajatuksia myös saarivaltakunnan ulkopuolella.
Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on joutunut todelliseen myrskyyn humpattuaan virka-asunnollaan kororajoitusten ollessa voimassa. Lähtö virasta voi olla lähellä, eikä pelkästään huolettoman juhlinnan takia. Osa kansasta on saanut tarpeekseen värikkäällä tyylillä taaplaavasta pääministeristään.
Dagens Nyheterin keskiviikkoaamun kommentissa ironia Johnsonin tapauksessa piilee siinä, että koko hänen poliittisen toimintansa ydin on ollut olla kansanmies sekä asemoituminen ”eliitin ulkopuolelle”.
Samaan aikaan muualla…
Suomalaisen median kommenttikentillä ja somessa, osin valtamedian punavihreän kontrollin ulottumattomissa, yhä useampi kysyy, saattaisiko Johnsonin tapauksella on yhtymäkohtia erään toisen maan pääministerin seikkailuun kaupungin yössä tahi virka-asunnollaan.
Twitterissä @pbyrokraatti pohtii: “Voisiko pääministeri toimia kunniallisesti ja erota” Oikein hyvä neuvo, ja samasta syystä toimii useammassakin maassa.
@MikkoVuorenpaa puolestaan kysyy: Osaatteko mainita Britannian lisäksi toista valtiota (jos kehitysmaat unohdetaan), missä pääministeri voi koronarajoitusten aikana juopotella kaveriensa kanssa virka-asunnollaan ilman, että hän joutuisi eroamaan? Toivottavasti ette, sillä toivon, ettei moista maata ole olemassa.
Kommenttipalstoja ja somea selatessa kiintoisaa ja rehellisyyden nimissä mainittavaa on se, että erästä toista pääministeriä myös kehutaan raivokkaasti. Ehkä tämän runsaslukuinen avustajakunta ei olekaan turhan panttina.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- avustajakunta kansanhenkilö kansanmies poliittinen eliitti erovaatimus kommenttipalstat juhlat virka-asunnolla anteeksipyyntö koronarajoitukset Covid-19 pandemia eliitti Boris Johnson Sosiaalinen media Some Brexit pääministeri Britannia
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ruotsalaistuomio pääministeri Marinin kohuviikonlopulle: ”Tollojen vonkaaminen se vasta onkin kyseenalaista käytöstä”
Yle jatkaa pääministerin valkopesua somessa: Marinin puoluetoveri ja demarien eduskuntavaaliehdokas siivoaa nyt bilekohua puhtaaksi Ylen Instagramissa
Pääministeri Marin iloitsi jouluna tv-viihdeohjelmassa korona-ajan päättymisestä ja kertoi elävänsä hetkessä – Yle pelasti heti: ”Ohjelma kuvattu lokakuussa”
Bloomberg: Suomen hallituksen uskottavuus rapautunut ministereiden sekoilun vuoksi
Viikon suosituimmat
Keskisuomalaisen päätoimittaja Yle-pomo Riikka Räisäsestä: Näillä näytöillä joku muu päätoimittaja olisi jo eronnut
Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola arvioi, että Riikka Räisäsen asemassa joku muu päätoimittaja olisi jo joutunut eroamaan tehtävästään.
Poliisi nappasi Helsingin yliopiston kunniatohtorin kiinni kahdesti – ensin Kööpenhaminassa, sitten Tukholmassa
Palestiina-huivin harteilleen kietonut ilmastoaktivisti ja kunniatohtori Greta Thunberg pidätettiin viime viikolla Israelin vastaisen mielenosoituksen aikana Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Thunberg on myös Suomen ja Ruotsin poliisin vanha tuttu.
Halla-aho: Arvelen, että moni muukin kuin persukansa alkaa ymmärtää Ylen prioriteetteja – ”Leikkausvaraa riittää myös tulevaisuudessa”
Samana päivänä kun maltilliset leikkaukset julkistettiin, Yle ilmoitti aloittavansa somalin- ja arabiankielisen uutispalvelun.
Antikainen: Yle on väärässä – uutiset somaliaksi ja arabiaksi eivät auta sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan
Torstaina 12.9. Yle ilmoitti aloittavansa arabian- ja somalinkieliset uutispalvelut 23.9. Yle perustelee päätöstään sillä, että se auttaa kyseisiä kieliä puhuvia sopeutumaan yhteiskuntaan ja ymmärtämään paremmin suomalaista elämäntapaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä somalian- ja arabiankielisten uutisten lisääminen ei edistä maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.
Purra oudoksuu Ylen valikoivaa tarmokkuutta – Jos väläytetään jopa Pikku Kakkosen tai MM-hiihdon lakkauttamista, miten rahaa ja energiaa riittää somalian- ja arabiankielisiin uutislähetyksiin?
Yle ilmoitti torstaina aloittavansa somalin- ja arabiankielisen uutispalvelun. Ylen Ykkösaamussa tänään vieraillut puheenjohtaja, valtionvarainministeri Riikka Purra oudoksuu Ylen valintoja,
Vihersiirtymän vaikeudet kasaantuvat – akkutehdas kuilun reunalla: ”En ihmettele, jos konkurssi olisi edessä puolen vuoden sisällä”
Kiinalaisautojen esiinmarssi kiristää kilpailua autonvalmistajien välillä. Eurooppalaiset sähköautojen valmistajat leikkaavat tuotantoaan. Vuonna 2025 tuotetaan viisi kertaa kysyntää enemmän akkukennoja. Vihreän siirtymän vauhtisokeus voi käydä kalliiksi sijoittajille ja akkutehtaiden työntekijöille.
Nuorisokoteja myydään rikollisjengeille: ”Todellisuus muistuttaa karmeaa pilaa”
Netin .se-päätteisillä kauppapaikoilla saattaa tulla vastaan otsikko: ”Hyvämaineinen ja erittäin kannattava nuorisokoti myynnissä – luvat kunnossa”. Ostajaksi kelpaa kuka vain – vaikka jengirikollinen. Ruotsin poliisin mukaan useita kuntien ja valtion rahoittamia nuorisokoteja pyörittääkin jo järjestäytynyt rikollisuus.
Päivän Pointti: Elokapina huutelee herkästi omien oikeuksiensa perään, mutta loukkaa samalla tietoisesti muiden liikkumisvapautta
Elokapina-liike vähät välittää muiden ihmisten oikeudesta liikkua kaupunkialueella, koska elokapinalaisten mukaan liikkumisen vapaus saa väistyä elokapinalaisten oikeuksien tieltä. Äskettäin Elokapina on vaatinut syytesuojaa syyttäjälaitokselta.
Työmarkkina-asiaa: Miko Bergbom ja Niko Ohvo ravistelevat syväjähmettynyttä Hakaniemeä – miksi Suomessa ei ole talouskasvua?
Harrisin ja Trumpin suuri vaaliväittely: Valheita, vanhojen kaivelua ja kiertelyä
Nyt se vihdoinkin toteutui: Kamala Harris ja Donald Trump kohtasivat toisensa kasvokkain ensimmäistä kertaa elämässään. Philadelphiassa ilman yleisöä pidetty suuri vaaliväittely tulee jäämään ehdokkaiden ainoaksi kohtaamiseksi. Väittelyn aiheita olivat muun muassa talous, abortti, maahanmuutto, terveydenhuolto, sodat ja ilmastonmuutos.