

MATTI MATIKAINEN
Brittimeppi Helsingissä: ”Suomalaisena en haluaisi tulonsiirtounionia”
Helsingissä kokoustaan pitävät konservatiivi- ja reformipuolueen euroedustajat vastustavat laajasti pysyvän tulonsiirtounionin perustamista. Se on asia, josta kiistellään myös Suomessa.
Tiukkana federalistina tunnettu pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi eilen eduskunnassa, että tulonsiirtounioni on monenlaisten rahansiirtojen vuoksi jo tätä päivää, kun muut puolueet – ja jopa osa kokoomuslaisista – vastustivat sitä.
”Suomalaisena vastustaisin”
Brittiläinen europarlamentaarikko Ashley Fox näkee Kreikan tilanteelle kaksi vaihtoehtoa: Kreikan pitäisi poistua eurosta tai pohjoisten maiden täytyisi antaa lisää rahaa Euroopan eteläisille maille – jatkuvasti ja pysyvästi.
– Brittejä ei sinänsä kiinnosta, kuinka valitsette. Mutta jos olisin suomalainen, en haluaisi tulonsiirtounionia! Todennäköinen kehitys onkin hallittu irtautuminen eurosta. Huonoin vaihtoehto on hallitsematon irtautuminen, Fox arvioi.
”Poliittisia liitoksia,
mikä on väärin”
Puolalainen Ryszard Legutko toivoo, ettei hänen maansa hakisi euron jäseneksi ainakaan niin kauan kuin eurokriisiä kestää.
– Moni Itä-Euroopan maa on liittynyt euroon poliittisista syistä. Se on väärin.
Legutko katsoo Kreikan tilannetta myös kehittyvän maan näkökulmasta.
– EU:n Kreikka-politiikka on ollut ylimielistä. Unionin härkäpäinen retoriikka aiheuttaa ongelmia ja ikäviä tunnelmia. Kreikkaa ei pitäisi painostaa ja hiillostaa jatkuvasti, Legutko varoittaa.
”Euro on sairas potilas”
ECR:n puheenjohtaja Syed Kamall muistuttaa, että euron pitäisi olla taloudellinen ohjelma. Mutta se ei ole sellainen, vaan se on poliittinen. Dollari taas on talousohjelma, joka perustuu fiskaaliunioniin.
– Nyt euromaat voivat vain pitää heikot maat mukana. Euro on sairas potilas. Näin ei voi jatkua pitkään: päätös kreikan erosta pitää tehdä ennemmin tai myöhemmin, Kamall arvioi.
Kamall sanoo myös, että on myös Britannian etu, että euro toimisi paremmin:
– Siksi toivon, että ette lähettäisi rahaa etelään, Kamall vetoaa.
Terho: Pettyykö
kansa Syrizaankin?
ECR:n suomalaisedustaja Sampo Terho muistuttaa Ylen haastattelussa perussuomalaisten vastustaneen koko ajan niin lyhyttä kuin pitkää lainaa.
– Perussuomalaisten kanta on, ettei lainoja pidä antaa anteeksi, lainoja ei olisi pitänyt koskaan myöntääkään. Nyt lisääntyy mahdollisuus, että kreikkalaiset lähtevät eurosta. On mahdollista, että Syriza perääntyy.
– Vaarallista olisi, jos kansa pettyisi tällöin heihinkin, Terho aprikoi.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Ei helpotuksia Kreikalle

Professori tyrmää hallituksen selitykset – Suomi menettää rahaa, oma valuutta Kreikalle ainoa ratkaisu

Tanskan kärkimeppi Messerschmidt: Olen hakenut oppia perussuomalaisilta
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Teemu Keskisarja: Suomen osuus maailman hiilipäästöistä on yksi promille ja Suomen pinta-alasta 75 prosenttia on metsää – ”Repikää siitä tieteelliset tosiasianne”
Ylen aamussa vierailleelta kansanedustaja Teemu Keskisarjalta tivattiin kantaa hallitukselta odotettavaan ilmastostrategiaan. Keskisarja totesi asian olevan hänelle yhdentekevä. - Perussuomalaisille luonnonsuojelu on luonnollinen, pyhä asia. Ilmakehäkiihkoilu sen sijaan on paholaisen keksintö. Se on EU:n anekauppaa, lähiluonnon raiskaamista ja hiilinielujen nieleskelyä. Ilmakehäkiihkon sfääreistä olisikin tehtävä paluu aidosti vihreälle metsäpolulle.

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.