Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vastustaa jyrkästi velkahelpotusten myöntämistä Kreikalle. Asiasta kertoi kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala puolueen ryhmäpuheessa.

– Edellinen keskustajohtoinen hallitus rahoitti Kreikkaa bisnes mielessään noin tuhannella miljoonalla eurolla. Perussuomalaiset vastustivat rahoitusta samoin kuin silloiset oppositiopuolueet SDP ja vasemmistoliitto, Saarakkala muistutti.

Takit kääntyivät

Vaalien jälkeen perussuomalaisia vaadittiin röyhkeästi mukaan hallitusvastuuseen toteuttamaan vaalihäviäjien samaa vanhaa löperöä eurovaltioiden rahoitustukipolitiikkaa, jota harjoitettiin vaalikaudella 2007-2011.

– Me perussuomalaiset kieltäydyimme. Me kannoimme vastuuta siitä, että pidämme kiinni keskeisimmästä vaalilupauksestamme – siitä, että tukipakettipolitiikka on lopetettava. SDP ja vasemmistoliitto vaihtoivat aiemman tukipakettikielteisen kantansa myönteiseksi, piiloutuen vakuuksiksi nimittämänsä tuottojenvaihtosopimuksen taakse. Nyt vastuita on vähintään yli seitsemän miljardin edestä, Saarakkala totesi.

Arhinmäen vastuunpakoilua

Saarakkala kuvaa vasemmistoliittoa vastuunpakoilupuolueeksi, joka lähti Kataisen hallitukseen velkarahalla muka elvyttämään, hyväksyen samaan aikaan tukipakettipolitiikan ja myös EU:n talouskurisopimuksen, joka määrittää rajat julkisen talouden alijäämäisyydelle.

– Ilmoitettakoon, että ne rajat ovat ylittymässä jo tänä vuonna, aivan kuin lopullisena konkurssijulistuksena Kataisen sixbackille ja Stubbin tynkähallitukselle, Saarakkala syytti.

Saarakkala muisteli Stubbin kunnioittavan Kreikan vaalitulosta.

– Kyllä me perussuomalaisetkin vaalituloksia kunnioitamme, mutta vielä enemmän me kunnioitamme tehtyjä velkasopimuksia, Saarakkala painotti.

”Perussuomalaisten pelko
on viisauden alku”

Saarakkala sanoi suomalaisen politiikan lentäväksi lauseeksi vanhojen puolueiden poliitikkojen keskuudessa muodostuneen ”perussuomalaisten pelko on viisauden alku”.

– Vielä olisi varaa eduskunnan viisastua. Eduskuntaan tarvitaan lisää arkijärkeä ja oikeamielisyyttä ja vähemmän ylimielisyyttä. Vain siten voidaan Suomi saada uuteen nousuun, Saarakkala linjasi.

VELI-PEKKA LESKELÄ