Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on lähestynyt vastavalittua sisäministeri Paula Risikkoa kirjallisella kysymyksellä. Eerola tiedustelee, onko ministeri tietoinen, että Riihimäen kirkkoherra on ryhtynyt Maahanmuuttoviraston nk. irakilaisperhettä koskevasta päätöksestä huolimatta toimenpiteisiin, jotka saattavat olla lainvastaisia.

– Miten sisäasiainministeriö puuttuu keinoihin, joilla yritetään kiertää ulkomaalaislakia ja muuta lainsäädäntöä? Eerola kysyy.

Työpaikka ilman työlupaa

Maahanmuuttovirasto antoi kohua herättäneen irakilaisperheen äidille käännyttämispäätöksen. Lehdistön mukaan kirkkoherra Sirpa Viherän työpöydällä oli jo tuolloin valmiiksi kirjoitettuna työsopimus perheen äidille. Ylen (6.6.) mukaan tarjolla on osapäiväinen apuohjaajan paikka Mannerheimin Lastensuojeluliiton Riihimäen yhdistyksen järjestämässä lasten kesätoiminnassa.

– Mahdollinen työsopimus rikkoisi saatavuusharkintaa ja lisäksi on huomioitava, että turvapaikanhakijana maahan tulleella äidillä ei ole työlupaa Suomessa, Eerola ihmettelee.

Kaikkien noudatettava lakia

Sisäministerinä aiemmin toiminut Petteri Orpo on todennut Eerolalle antamassaan vastauksessa, ettei lainsäädäntö anna erivapauksia yhteisöille ja yksityisille toimijoille, vaan näiden tulee noudattaa voimassa olevaa lakia.

Eerolan mukaan tämä koskee myös kirkkoa ja sen toimijoita.

SUOMEN UUTISET

Tagit