Perussuomalaiset oli pitkään valtakunnan ainoa puolue, jolla on maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Ilman perussuomalaisten vuosien paneutumista asiaan turvapaikkakriisin hoito olisi todennäköisesti huomattavasti heikommissa kantimissa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola.

– Nyt hallitus on tuonut melkein kaikki perussuomalaisten vaatimat muutokset lakiesityksinä eduskuntaan.

Monet vetovoimatekijät poistumassa

Eduskunnassa käydään tänään perussuomalaisten aloitteesta ajankohtaiskeskustelu Suomen turvapaikka- ja kotouttamispolitiikasta.

– Voimme vain pohtia, kuinka paljon maahanmuuton kustannuksissa olisi ollut mahdollista säästää, jos meitä olisi kuunneltu ajoissa. Perheenyhdistämisen kriteerit ovat vasta kiristymässä. Tänä vuonna poistuu mahdollisuus saada turvapaikka humanitaarisista syistä. Monet Suomen houkuttavuuteen vaikuttavat tekijät ovat vasta poistumassa. Meillä olisi pitänyt olla nämä lait voimassa jo vuosia sitten, harmittelee Eerola.

Suomen on vedettävä tiukkaa linjaa

Eerolan mielestä tulevaisuudessa ainoa kestävä tapa turvapaikan hakemiseen on järjestää hakumahdollisuus pelkästään Euroopan ulkopuolella sijaitsevien keskusten kautta, jonka jälkeen vain oleskelulupaan oikeutetut pääsisivät Eurooppaan ikään kuin kiintiöpakolaisjärjestelmän tapaan.

– Nyt on pidettävä huoli siitä, että kaikki osapuolet pysyvät sovitussa. Esimerkiksi Maahanmuuttovirasto voi toimia varsin itsenäisesti monissa ratkaisevissa kysymyksissä. Suomen on vedettävä tiukkaa linjaa. Vain todellisen uhan alla olevat ihmiset voivat jäädä, kaikkien muiden on palattava kotimaihinsa. Me emme saa antaa viestiä, että Suomeen saa jäädä muita maita helpommin.

Turvapaikanhakijoista ei ole veronmaksajiksi

Eerola muistuttaa olleensa pitkään työssä vastaanottokeskuksessa.

– Kauniit puheet siitä, että nuoret terveet ihmiset työllistyvät ja muuttuvat Suomea hyödyttäviksi veronmaksajiksi, ovat utopiaa. Olen omin silmin nähnyt, millaisia vaikeuksia maahanmuuttajilla on integroitua Suomeen. Ne ovat poikkeusyksilöitä, jotka oppivat kielen, työllistyvät ja muuttuvat avun vastaanottajista tuottaviksi kansalaisiksi. On realismia sanoa tämä ääneen.

SUOMEN UUTISET

Tagit