Nyt meitä tolkun ihmisiä vihdoin kuunnellaan, puhui perussuomalaisten ryhmäpuhuja Juho Eerola tiistaina eduskunnassa, joka keskusteli hallituksen turvapaikka- ja kotouttamispoliittisesta linjasta.

Eerolan mukaan emme olisi tässä tilanteessa, jos Suomen maahanmuuttopolitiikka olisi laitettu kuntoon edellisten hallitusten aikana. Sille rahalle jonka nyt käytämme tämän asian hoitoon, olisi ollut parempaakin käyttöä, Eerola totesi.

– Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut vuosikaudet eurooppalaisessa mittakaavassa erittäin sinisilmäistä. Perheenyhdistämisen helppous, humanitaarinen suojelu ja ulkomaalaislain lepsu tulkitseminen ovat tehneet Suomesta halutun kohdemaan turvapaikanhakijoille. Anteliaasta sosiaaliturvajärjestelmästä nyt puhumattakaan. Varoitukset harjoitetun politiikan ongelmista ovat kaikuneet kuuroille korville, Eerola syytti.

Nyt puhaltavat uudet tuulet

Nyt puhaltavat uudet tuulet, Eerola iloitsee ja mainitsee esimerkiksi pakolaisten hajasijoituksen eri puolille Suomea.

– Nyt sellaisista pohdinnoista on tullut valtavirtaa. Konkreettinen esimerkki suunnanmuutoksesta on joulukuussa laadittu hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma. Se toteuttaa käytännössä kaikki ne toimenpiteet, joita olemme aikaisemmin vaatineet. Perheenyhdistämisen edellytykset tiukentuvat, humanitaarisen suojelun mahdollisuus poistuu ja turvapaikan saaneiden sosiaaliturvasta on tulossa vastikkeellista, Eerola luetteli.

Yhteenvetona hän totesi, että hallitus toteuttaa nyt perussuomalaista maahanmuuttopolitiikkaa.

Piikki SDP:n suuntaan

Eerola kiitti myös SDP:tä siitä, että se tukee hallituksen perusteltua maahanmuuttolinjaa. Vai lieneekö ruusussa piikkikin?

– On hienoa, että myös edustajat Antti Rinne (sd.) ja Antti Lindtman (sd.) ovat tukeneet tämän kehityksen jouduttamisessa. Puolueen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan arvovallalla te olette osoittaneet, että myös sosiaalidemokraattinen puolue kannattaa hallituksen turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa ja erityisesti sen esitystä perheenyhdistämisten tiukentamista. Te olette viimeinkin valinneet vastuullisen maahanmuuttopolitiikan tien. Suomen kannalta olisi toki ollut parempi, jos tämä herääminen olisi tapahtunut aikaisemmin, Eerola totesi.

Veli-Pekka Leskelä