Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo muistelee, kuinka kansanedustaja Jutta Urpilainen kritisoi elokuussa 2010 kovin sanoin perussuomalaisten maahanmuuttokriittisen ryhmän niin sanotun Nuivan manifestin pakolaislinjauksia.

”Demarit levällään”

Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi joulukuussa 2015, että hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma vaikuttaa erittäin hyvältä.

– Kun sosialidemokraatteja kuuntelee turvapaikkapolitiikasta, niin tulee mieleen vanhan amerikkalaisen mainoksen sanat: ”where’s the beef – missä pihvi?”, ihmettelee Elo.-

– Demarit ovat maahanmuutossa levällään kuin Jokisen eväät. Ryhmäjohtaja Antti Lindtman sanoo kannattavansa hallituksen esittämiä turvapaikkapolitiikan kiristyksiä kuten perheenyhdistämisen toimeentuloedellytystä, mutta eduskuntakeskusteluun mennessä demariryhmä hajoaa palasiksi.

Miljardiluokan kysymys

Elo huomauttaa, että useat demariedustajat, kuten Tytti Tuppurainen ja Nasima Razmyar, vastustavat kovin sanoin perheenyhdistämisen tiukentamista. Puolueella ei tunnu olevan yhtenäistä linjaa turvapaikkapolitiikan kaltaiseen miljardiluokan kysymykseen.

– Demarinaisten puheenjohtaja Tuppurainen halusi eduskuntapuheenvuorossaan hylätä hallituksen esityksen turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisen tiukentamisesta, jos valiokuntakäsittelyssä ei tehdä merkittäviä muutoksia. Tuppuraisen mukaan ”Suomi ei saa profiloitua sulkeutuvana, pimeyden tyyssijana”. Razmyarin mielestä perheenyhdistämisen toimeentuloedellytyksen rajat ovat Suomessa ”olleet jo hyvin tiukkoja”.

Perussuomalaisten politiikasta Suomen politiikkaa

Iltalehti arvioi pääkirjoituksessaan (16.1.2016), että vuoden 2011 eduskuntavaalien alla julkaistu Nuiva vaalimanifesti on pitkälti jo todellisuutta.

– Näin demareiden Urpilaisen johdolla vuonna 2010 vastustama maahanmuuttopolitiikka on vuonna 2016 demareiden Rinteen johdolla kannattamaa todellisuutta.

Elo muistuttaa, että tiukan turvapaikkapoliittisen linjan ajaja on hallituksessa perussuomalaiset, jonka maahanmuuttopoliittinen linja on johdonmukainen sekä hallituksessa että oppositiossa.

– Perussuomalaisten turvapaikka- ja kotouttamispolitiikasta on tullut Suomen turvapaikka- ja kotouttamispolitiikkaa. Kuten Suomen Kuvalehti kirjoitti (12.2.2016) turvapaikkapolitiikan muutoksesta, perussuomalaiset saivat läpi lähes kaiken vaatimansa.

– Toveri tuuliviiri kääntyy kulloistenkin aikojen mukana, Elo sivaltaa demareiden maahanmuuttolinjaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit