Julkisuudessa on viime päivinä käsitelty perheenyhdistämistä hakeneen irakilaisperheen kohtaloa ja arvosteltu hallituksen perheenyhdistämispolitiikkaan.

– Media on niin keskittynyt pommittamaan hallitusta, että on sokea sille tosiasialle, että vihreät ovat vihaamansa perheenyhdistämiskäytännön arkkitehteja, perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo huomauttaa.

Puolestapuhujista vastustajiksi

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja ryhmäjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto äänestivät vuonna 2010 sen ulkomaalaislain muutoksen puolesta, jota nyt niin kovasti vastustavat.

– Hurskastelun maailmanennätys, Elo sivaltaa.

– Alanko-Kahiluoto on väittänyt MTV:n uutisille, että hallitus aikoo ”tehdä siitä säännön, että perhe voidaan näin hajottaa”. Todellisuudessa Maahanmuuttoviraston päätös irakilaisperheen osalta perustuu vuonna 2010 säädettyyn lainsäädäntöön, joka tehtiin vihreiden ollessa hallituksessa.

”Punaviherkaarti heikolla pohjalla”

Myös perheenyhdistämisen toimeentuloedellytyksen tuloraja on ollut Maahanmuuttoviraston sisäisissä ohjeissa jo vuosia.

– Ensin paljastuu, kuinka Antti Rinne (sd.) muuttaa mielipidettään turvapaikkapolitiikasta tilanteen mukaan ja nyt tämä. Kansalle paljastuu pala palalta, kuinka heikolta pohjalta punaviherkaarti toimii. Jälleen uusi päivä, jolloin vihreät vastustavat, mitä itse säätivät ja demarit vastustavat, mitä vielä hetki sitten kannattivat, Elo sanoo.

SUOMEN UUTISET

Tagit