Perussuomalaisten kansanedustaja ja Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan, että jatkossa niin sanonut talonkirjat ovat asunto-osakeyhtiöissä pakollisia ja että kirjat on lähetettävä maistraattiin tiedoksi.

Talonkirja on asunto-osakeyhtiössä pidettävä luettelo asukkaista. Muutoksella halutaan ehkäistä lieveilmiöitä, joissa esimerkiksi luvatta maassa olevat asuvat tuttaviensa luona piilotellen.

– Tällöin yhtiölle tulisi tieto yhtiöön muuttajasta tai muuttajista ja asuntojen oveen ja rappujen asukastauluun merkittäisiin oikeat tiedot asukkaista, Elomaa toteaa.

Varmistetaan asukkaiden henkilöllisyydet

Elomaan mukaan tarkoituksena on varmistua ihmisten henkilöllisyydestä. Tällä on hänen mukaansa tärkeä merkitys asukkaiden turvallisuuden tunteen sekä asumisviihtyvyydenkin kannalta.

– Kyse on myös siitä, että meillä on Suomessa tällä hetkellä tuhansia ihmisiä laittomasti. Heidän paikallistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Laiton oleskelu pitää estää kaikin mahdollisin keinoin, Elomaa lisää.

SUOMEN UUTISET