Kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Minna Reijonen teki kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyi ministeriltä, miten elpymisrahojen Suomen osuuden väheneminen vaikuttaa Itä-Suomen osalle aiottuihin suunnitelmiin.

Jos EU:n elpymispaketti hyväksytään kuten Suomen enemmistöhallitus haluaa, Suomen maksuosuudeksi tulee 6,6 miljardia. Suomen oletettiin saavan takaisin tästä rahasummasta noin puolet.

– Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että ehkä saammekin takaisin enää vain 2 miljardia tai jopa vain 1,5 miljardia. Suomessa on kuitenkin tehty jo suunnitelmia tulevalle rahankäytölle, sanoo Minna Reijonen.

Suunnitelmat rahankäytöstä muuttuvat

Jos hallitus runnoo elvytyspaketin läpi, rahat ovat tarpeen myös itäisessä Suomessa. Suomi kärsii koronasta ja kaikki koronaan liittyvät menetykset eivät vielä edes ole tiedossa. Koska Suomen osuus elvytyspaketista pienenee huomattavasti, tulevat suunnitelmat Suomen rahankäytöstä oleellisesti muuttumaan.

– Miten siis koko ajan hupeneva rahasumma tullaan käyttämään, ja mikä on Itä-Suomen osuus siitä? Mitä suunniteltua jää nyt sitten tekemättä, kun tulevaksi oletetut rahat supistuvat? kysyy Reijonen.

Suomen Uutiset