

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: EU:n elvytyspaketti ja ”vihreä siirtymä” sammuttavat Suomesta viimeisetkin valot
Eduskunta aloitti tällä viikolla EU:n niin sanotun elvytyspaketin käsittelyn. Paketti on jopa 750 miljardin euron tuki- ja lainapaketti, jossa Suomi on nettomaksajan asemassa. Viimeisimpien tietojen mukaan Suomi maksaisi pakettiin 6,6 miljardia euroa, mutta saa takaisin vain 2,7 miljardia. Perussuomalaiset tyrmäävät ajatuksen ja ovatkin valmistelemassa välikysymystä asiasta.
Perussuomalaisten ympäristövaliokunnan jäsenten mukaan ohjelman ensisijaisena tavoitteena on pelastaa euro ja pankit tekemällä EU:sta samalla pysyvä velkaunioni.
– Sellaiseen Euroopan unioniin Suomi ei liittynyt, eikä sellaiseen perussuomalaisten mielestä tule koskaan suostua. Ei tarvitse olla ruudinkeksijä ymmärtääkseen, että jos antaa kuusi euroa ja saa kaksi takaisin, on jäänyt raskaasti tappiolle, kansanedustaja Mauri Peltokangas (kuvassa) toteaa.
– Jos kuvittelemme velkaelvytyksen toimivan, meidän kannattaisi käyttää kaikki 6,6 miljardia itse suoraan Suomen hyväksi kuten parhaaksi näemme. Kilpailijamaiden tukeminen miljarditolkulla ei ole minkään logiikan mukaan viisasta. Vienti ei tule vetämään yhtään sen enempää rahtaamalla säkkitolkulla rahaa esimerkiksi Espanjaan tai Puolaan. Tätä mieltä ovat jo lukuisat asiantuntijatkin, kansanedustaja Sheikki Laakso huomauttaa.
”Vihreä siirtymä” luo paineita teollisuudelle
Lisäksi EU tulee käyttämään satoja miljardeja niin sanottuun vihreään siirtymään. Näitä varoja Suomen hallitus haluaa käyttää ilmastonmuutoksen hillintään ja vihreän teknologian kehitykseen. Perussuomalaiset huomauttaa, että vaikka idea saattaa kuulostaa hyvältä, on suuri riski, että teollisuudelle koituu hallituksen toimilla valtavia kustannuspaineita ja suomalainen teollisuus siirtyy kiihtyvällä tahdilla halpamaihin.
– Suomalainen tehtaanpiippu on ympäristöteko ja meidän tulee tehdä politiikkaa, joka pitää teollisuuden ja sen työpaikat Suomessa. Liian kunnianhimoinen ja kiilusilmäinen ilmastopolitiikka ajaa teollisuuden sinne, jossa ympäristöstä ja työn laadusta ei välitetä, kansanedustaja Petri Huru huomauttaa.
Missä ohjelman vaikuttavuusarviointi?
Perussuomalaiset arvostelevat hallitusta myös siitä, ettei se esitä ohjelmalleen minkäänlaista vaikuttavuusarviointia.
– Hyvätkin tavoitteet näyttävät vaativan uusia rakenteita, joista seuraa jatkuvia lisämenoja, kun tavoitteena tulisi sen sijaan olla julkisen talouden tasapaino ja verorasituksen pienentäminen, perussuomalaiset toteavat.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- velkaunioni Elvytyspaketti punavihreä ilmastopolitiikka Sheikki Laakso Petri Huru Ympäristövaliokunta Ilmastonmuutos Mauri Peltokangas Velkaelvytys perussuomalaiset Välikysymys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalainen Nuoriso: Elpymisrahastosta kansanäänestys kuntavaalien yhteyteen

Saksalainen näkemys: EU:n elvytysrahasto on askel tulonsiirtounioniin

Elvytyspaketin Suomen osuus vähenee jatkuvasti – Reijonen: ”Miten hupenevat rahat käytetään?”

PS valmistautuu välikysymykseen EU:n tukipaketista – hallitus pitää pakettia edelleen Suomen edun mukaisena

Huhtasaari: Hiilitullimietintö väärille urille – ”Ei ole Suomen teollisuuden etu”

Puoluesihteeri Grönroos: Punavihreä veropolitiikka on karvasta myrkkyä, etenkin omakotitalossa asuville autoilijoille

Perussuomalaiset kritisoivat hallituksen harjoittamaa politiikkaa: ”Verotus kiristyy, velka ja menot kasvavat, ostovoima ja kilpailukyky heikkenevät”

Suomen talouden ongelmilla yhteinen nimittäjä: euro – Tuomas Malinen kertoo Neuvottelijat-kanavalla miksi

Perussuomalaiset jätti Sanna Marinin hallitukselle välikysymyksen EU:n 750 miljardin euron elvytyspaketista – Tavio vertaa hanketta tuhopolttoon: ”Kaikkien aikojen huonoin diili”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää