

PS ARKISTO
Huhtasaari: Hiilitullimietintö väärille urille – ”Ei ole Suomen teollisuuden etu”
Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi perjantaina oma-aloitemietinnön hiilitulleista. Oma-aloitemietintö ei ole laillisesti sitova, mutta kuvaa parlamentin kantaa asiaan.
– Vaikka hiilitullit itsessään ovat kannatettava ajatus, meni koko mietintö väärille urille. Siinä ehdotetaan hiilitullien ulottamista käytännössä kaikkeen tuontiin ja samalla nykyisten päästökauppajärjestelyjen alasajoa, mukaan lukien vapaat päästöoikeudet. Tällainen etenemistapa ei ole Suomen teollisuuden etu, sanoo perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.
Lisäksi mietinnössä ehdotetaan, että hiilitulleista käytettäviä varoja käytettäisiin kehitysmaiden ilmastohankkeisiin ainakin osittain.
Kehitysapua ei tarvita yhtään lisää
Huhtasaaren näkemys on, että kehitysapua ei tarvita yhtään lisää missään muodossa ja tällaista ideaa ei voi kannattaa, varsinkin kun EU on jo maailman suurin kehitysavun antaja.
– Olisin halunnut, että edes osa hiilitulleista jää kantopalkkiona jäsenmaille, mutta valitettavasti maailmanparannusideologia voitti taas, harmittelee Huhtasaari.
Saksa hyötyy eniten investointisopimuksesta
EU:n ja Kiinan välistä investointisopimusta on ehditty ylistää monella taholla. Sen vaikutukset nähdään kuitenkin vasta tulevaisuudessa esimerkiksi siinä, miten Kiina sopimusta soveltaa.
– Investointisopimuksen potentiaalinen suurin hyötyjä on Saksa. Saksa sai investointisopimuksen ja Ranska sai elvytysrahaston, Suomi ei saanut mitään, harmittelee Huhtasaari.
Euroopan komissio antanee kevät-kesällä varsinaisen lakia säätävän esityksen hiilitulleista. Huhtasaari toivoo, että esitys olisi realistisempi ja enemmän Suomen teollisuuden etujen mukainen kuin parlamentin oma-aloitemietintö.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset on ainoa realistinen vaihtoehto myös ilmastopolitiikassa – Purra: Päättäjien on pakko alkaa puhua rahasta, jolla ilmastoutopiat rahoitetaan

Halla-aho ottaisi käyttöön hiilitullit EU:n ulkorajoilla: Tullit suojelevat eurooppalaista työtä halpatuonnilta ja ohjaavat samalla kiinalaista teollisuutta ympäristöystävällisempään tuotantoon

Hiilivoimaa ahkerasti rakentavan Kiinan mielestä kehittyneet maat eivät tee tarpeeksi ilmastonsuojelun eteen

Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: EU:n elvytyspaketti ja ”vihreä siirtymä” sammuttavat Suomesta viimeisetkin valot

“Gretan” käsikirjoitus paljastui – aikuiset aktivistit käyttivät Thunbergia kyynisen politiikanteon välikappaleena

Huhtasaari: ”AfD:n valvonta voi rikkoa EU:n perussopimusta”

Euroopan parlamentin hiilitullimietintö lähti väärille urille – Huhtasaari: ”Voi tarkoittaa, että halkojen poltto ja puunkaato pannaan verolle”

Nyt kallistuvat tuontitavarat – korona on nostanut merikuljetusten hinnat viisinkertaisiksi

Politico: Kiina ärähti Saksalle – Saksan pitäisi keskittyä kauppaan, eikä ihmisoikeuskysymyksiin
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.