Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio suomi tänään valtiopäivien avajaiskeskustelussa kovin sanoin Suomessa viime vuosikymmeninä harjoitettua politiikkaa.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron valtiopäivien avajaiskeskustelussa pitänyt Ville Tavio katsoo, että harjoitettu politiikka on vienyt Suomea väärään suuntaan, kun paisuvan EU-liittovaltion jaloissa on opittu elämään velaksi.

– Valtiovarainministeriön tuoreen raportin mukaan Suomi on jäänyt taloudessa jälkeen muista Pohjoismaista. Suomessa julkinen velkaantuminen jatkaa arvion mukaan kasvuaan koronakriisin jälkeenkin, samalla kun taas monien verrokkimaiden julkinen talous paranee, Tavio totesi.

Haitallinen maahanmuutto ei paranna tilannetta

Hallitus on hakenut Suomen kansantalouden pelastusta maahanmuutosta. Suomen maahanmuuttopolitiikka ei kuitenkaan Tavion mukaan perustu korkeasti koulutettuihin asiantuntijoihin, vaan kouluttamattomien ja kielitaidottomien kehitysmaalaisten houkutteluun eri vetovoimatekijöin.

– Konsepti Suomesta koko maailman sosiaalitoimistona ja hyväntekijänä on täysin epäonnistunut, mutta vihervasemmisto apupuolueineen jatkaa Suomen kansallisvaltiota tuhoavalla tiellä ideologisista syistään.

Perussuomalainen kasvu perustuu kotimaisuuden suosimiseen

Uutena villityksenä hallituspolitiikassa on ollut liioiteltu toivo siitä, että ilmastonmuutoksen varjolla Suomeen synnytetään valtava uusi vientimarkkina. Perussuomalaiset kuitenkin uskovat, että tuokin uusi markkina tulee olemaan kansainvälisesti hyvin kilpailtu, ja että suomalaisten teknologiatuotteiden vienti vaatii nykyistä parempaa kilpailukykyä.

– Perussuomalaiset näkevät, että Suomen talouskasvua on pikaisesti ryhdyttävä parantamaan kilpailukykyä kasvattamalla ja kotimaisuutta korostamalla. Perussuomalaiset uskovat, että myös kevään kuntavaaleissa on pitkälti kyse siitä, mitkä puolueet asettavat politiikassaan Suomen etusijalle.

– Kotikaupunkiini Turkuun tilattiin hiljattain torin pinnan kivetys kiinalaista kiveä. Vaikka siis kotimaistakin oli saatavilla. Vastaavasti Turun ja Helsingin seudulle hankittiin kiinalaisia sähköbusseja samaan aikaan kun suomalainen bussitehdas lopetti tuotantonsa Lahdessa. Valitettavasti näitä esimerkkejä on Suomi täynnä. Tulevaisuuden näkymät parantuvat huomattavasti, kun perussuomalaisella politiikalla asetamme Suomen etusijalle ja alamme panostaa kotimaisuuteen, Tavio sanoi.

Kasvava verorasite kurittaa – työllä ei tule toimeen

Suomalaisten luottamusta tulevaisuuteen on pidettävä yllä näinä vaikeina aikoina. Perussuomalaiset eivät usko, että jatkuva velkaantuminen ja perustarpeiden kustannusten kohottaminen valaisivat uskoa valoisaan tulevaisuuteen. Ihmisiä on nyt kannustettava työntekoon ja yrittäjyyteen. Oman työn tuloksilla pitää voida hankkia kunnollinen asunto ja ajoneuvo ilman, että joutuu elämään jatkuvassa epävarmuudessa ja pelossa siitä, mitä veroja ja maksuja vihervasemmisto seuraavaksi keksii.

– Viime elokuussa voimaan astunut bensiinin ja dieselin valmisteveronkorotus oli kovempi kuin kertaakaan aiemmin tällä vuosituhannella. Kasvava verotus haittaa teollista kilpailukykyämme. Kasvavat logistiikkakustannukset ajavat tuotantoa pois Suomessa. Esimerkiksi Suomelle tärkeä metsäteollisuus kärsii suoraan Sanna Marinin hallituksen veronkorotuksista.

– Ainaisten veronkorotusten sijaan kuntien ja valtion tuhlailu on saatava aisoihin. Julkisen rahankäytön lisääminen ei ole kestävä tie elvyttää taloutta, vaan parempana keinona olisivat veronkevennykset. Työntekijöiden, eläkeläisten ja yrittäjien ostovoiman kasvattaminen luo hyvinvointia, kilpailukykyä ja uusia työpaikkoja, painotti Tavio.

Suomalaisten rahoja lahjoitetaan EU:n kriisimaille

Tavio kertoi Suomen olevan nyt suuressa tienhaarassa Euroopan unionin kanssa. Suomen on pakko määritellä oman itsenäisyytensä suhde EU:hun tai muut tekevät sen Suomen puolesta, kuten EU:ssa on tähänkin asti tehty. Suomessakin ollaan jo niin pitkällä, että liittovaltion kannattajat ovat valmiita pakottamaan suomalaiset veronmaksajat tekemään lahjoituksia muille kriisimaille.

– Suomen kansa ei hyväksyisi tulonsiirtounionia, mutta hallitus pelkää kansaa eikä uskalla järjestää EU:n tukipaketista kansanäänestystä.

– Perussuomalaiset eivät hyväksy EU-politiikan varjolla tapahtuvaa veronmaksajien ryöstöä, Tavio painotti.