Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio korostaa, että EU:n elvytyspaketti on valtava harppaus veroja kahmivaksi tulonsiirtounioniksi. – Ilmassa on uhka siitä, että seuraava elvytyspaketti tulee jo syksyllä, Tavio varoittaa.


Perussuomalaiset ilmoitti tänään jättävänsä hallitukselle välikysymyksen EU:n 750 miljardin euron elvytyspaketista. Perussuomalaisten kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa, että EU:n kanssa Suomi on tullut tienhaaraan, jossa on pakko määritellä Suomen itsenäisyyden suhde EU:hun.

– Jos emme sitä itse tee, tekevät muut sen puolestamme, kuten EU:ssa on ollut tähänkin asti, Tavio sanoo.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan EU:n elvytyspaketti on kertaluonteinen. Tavio kuitenkin vertaa hanketta tuhopolttoon.

– EU:n elvytyspaketin kutsuminen kertaluonteiseksi on sama kuin tuhopolttaja puolustautuisi sillä, että hänhän poltti talon vain kertaluonteisesti.

Tavio muistuttaa, että EU:n lainsäädäntö on jo nyt Suomen kansallista lainsäädäntöä korkea-arvoisempaa ja EU:n tuomioistuin on ylempi kuin kansallinen Korkein oikeutemme.

– Suomi on ainoana Pohjoismaana joustamattomassa eurovaluutassa ja Euroopan keskuspankki päättää rahapolitiikastamme. Näiden faktojen pohjalta voi todeta, että Suomi on jo melko pitkälti hyväksynyt EU-liittovaltion. EU ei kuitenkaan ole lopettanut vallan kahmimista Suomesta vaan se on jatkanut valtansa lisäämistä pienin askelin vuosi vuodelta.

EU-verotko muka edistäisivät Suomen vientiä?

Tavio korostaa, että kyseessä oleva EU:n elvytyspaketti on valtava harppaus veroja kahmivaksi tulonsiirtounioniksi. Koronaelvytyksen varjolla tehtävät muutokset ovat täysin toisenlaisia, kuin mitä itse rahan käyttö valtiontalouksien elvyttämiseen edellyttäisi.

– EU:n elvytyspaketti muuttaa EU:n luonnetta. Siinä on tie EU:n uuteen verotusoikeuteen. Kysynkin: millä tavalla uudet EU-verot edistävät Suomen vientiä tai talouden elpymistä?

Tavion mukaan on ilmeistä, että EU-elpymispaketti on oikeudellisesti ongelmallinen, sillä se romuttaa no bail-out -säännön ja ottaa EU:n yhteisvelan, jonka ei pitänyt aiemmin olla EU:n perussopimuksien mukaan edes mahdollista.

– Ensimmäistä kertaa eurotukea annetaan lainojen sijaan lahjoituksina. Ensimmäistä kertaa euron tukipaketti tosin ulotetaan koskemaan myös ei-euromaita. Veikkaanpa, että euron ulkopuolella olevien maiden päättäjiä nyt vasta jymäytetäänkin, mutta se ei helpota Suomen tilannetta nettomaksajana ja yhtenä suurimmista häviäjistä EU:n elvytyspaketissa. Kyseessä on kaikkien aikojen huonoin diili.

Suomi ei ole kaupan muutamasta hanhenmaksapallerosta

Tavio sanoo, että perussuomalaiset tahtoo tuoda keskusteluun sen, että ilmassa on uhka siitä, että seuraava EU:n elvytyspaketti tulee jo syksyllä.

– Vihervasemmistohallitus ei ole asettanut rajoja itsenäisyyden rippeittemme myymiselle, joten on riskinä, että vihervasemmisto apupuolueineen hyväksyy seuraavankin EU:n elpymispaketin. Perustuslakivaliokunnankin aiemmin huomioimalla tavalla Suomen velkavastuut eivät voi olla niin suuret, että ne riskeeraavat hyvinvointivaltion. Nykyisenlaisen EU:n vaarallisuuteen on syytä havahtua ennen kuin on liian myöhäistä.

– Perussuomalaiset tahtovat tällä välikysymyksellä nostaa keskusteluun Euroopan taloudellisen ja moraalisen rappion lisäksi EU:n liittovaltioluonteen. Perussuomalaisille Suomi ei ole kaupan, emmekä me luovu taloudellisesta suvereniteetistamme vain muutaman brysseliläisen hanhenmaksapalleron tähden, Tavio sanoo.

Kristillisdemokraatit ja Liike Nyt ovat perussuomalaisten mukana välikysymyksessä.

SUOMEN UUTISET