Yle kertoo kertoo eilisessä nettiuutisessaan, kuinka suomalaisten elämä olisi paljon vaikeampaa ilman Euroopan unionia. Ylen hehkuttamiin EU:n mahdollistamiin asioihin lukeutuu mm. itsestään sammuvan kahvinkeittimen mahdollistama ”huoleton aamukahvi”. Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Simo Grönroos pitää artikkelia tolkuttomana propagandana.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Simo Grönroos sanoo Ylen EU-mainostuksen menevän taas sen verran överiksi, että ihmiset varmasti alkavat nähdä propagandan lävitse.

– EU-vaikuttaa nykyään lähes kaikkeen, mutta esimerkiksi Ylen listaamat asiat antavat varsin kalpean kuvan unionin hyödyistä ja kaikki ne olisi vielä mahdollista toteuttaa ilman Euroopan unioniakin. Luulen että osan päätöksistä kohdalla EU tällä hetkellä jopa rajoittaa kansallista päätöksentekoa, Grönroos kirjoittaa Facebookissa ja vastaa Ylen listaamiin kohtiin:

1. Ylen hehkuttamasta kahvinkeittimien itsestään sammumisesta voidaan päättää kansallisesti ilman unioniakin. Luulen että tällä hetkellä unionin kilpailulainsäädäntö voi ennemminkin puuttua liian tiukkoihin kansallisiin säädöksiin. Valveutunut kuluttaja voi ilman mitään valtion tai unionin säätelyäkin ostaa tuotteen, jossa on halutut ominaisuudet.

2. Yle hehkuttaa, että EU:n ansiosta ulkomailta voi ostaa lähes rajattoman määrän alkoholia. Tähänkään ei tarvita unionia, että Suomi voisi poistaa alkoholin tuontirajoitukset. Itse asiassa alkoholin tuonti on harvoja asioita, joissa Suomi on nikotellut tavaroiden palveluiden yms. vapaata liikkumista vastaan.

3. Myöhästyneestä junamatkasta voi Ylen mukaan EU:n ansiosta saada korvausta. Korvausvelvollisuus myöhästyneistä kuljetuksista ei taaskaan luulisi olevan ylivoimainen tehtävä kansallisesti päätettäväksi asiaksi.

4. Jos jalkasi murtuu reissussa niin saat EU:n ansiosta samaa hoitoa ulkomailla kuin paikalliset. No, vakuutukset on keksitty jo kauan kauan sitten.

5. EU:n ansiosta puhelinlaskut eivät nouse taivaisiin ulkomailla soitellessa. Tämäkin asia on operaattorien välillä sovittavissa oleva kysymys, joka saataisiin ratkaistua ilman ylikansallista päätöksentekoakin.

6. EU:n arjen saavutuksena pidetään sitä, että se on rajoittanut pölynimureiden tehoa. Tämä yhtä lailla asia, joka voitaisiin päättää kansallisesti. Jos siis asiassa nähtäisiin olevan jotain mieltä…

– Yle siis hehkuttaa Euroopan unionin arjen saavutuksina asioita, joiden säätämiseen ei edes tarvittaisi ylikansallista päätöksentekoa, Grönroos toteaa.

SUOMEN UUTISET