

Halla-aho rajoittaisi perheenyhdistämisoikeutta – kolmansien maiden kansalaisten kotoutuminen epäonnistunut
Euroopan parlamentin jäsen Jussi Halla-aho on tänään jättänyt neuvostolle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän esittää perheenyhdistämisen oikeusperustan tarkistamista kansainvälisessä lainsäädännössä.
– EU:n perheenyhdistämisdirektiivissä perheenyhdistäminen nähdään kotoutumista edistävänä elementtinä, jota ei pidä tarpeettomalla tavalla hankaloittaa. Ottaen huomioon kolmansien maiden kansalaisten epäonnistunut kotoutuminen kaikissa Euroopan maissa on kuitenkin syytä kyseenalaistaa väite perheenyhdistämisestä kotouttamista edistävänä tekijänä, Halla-aho taustoittaa asiaa tiedotteessaan.
Vapaamielinen perheenyhdistämispolitiikka kiihdyttää Halla-ahon mukaan ulkomaalaistaustaisen väestön kasvua. Tämä tuo ennennäkemättömiä haasteita sekä kotouttamisesta vastaaville viranomaisille että julkiselle taloudelle.
– Ilman ennakkoehtoja tapahtuva perheenyhdistäminen lisäksi mahdollistaa ulkomaalaistaustaiselle henkilölle elämisen omassa etniskulttuurisessa yhteisössään vailla kosketusta valtavirtayhteiskuntaan.
– YK:n sopimukset sekä lasten että siirtotyöläisten oikeuksista, tss-oikeuksia koskeva yleissopimus, kp-oikeuksia koskeva yleissopimus, Geneven pakolaissopimus ja Euroopan ihmisoikeussopimus muodostavat keskeisen osan maailman ihmisoikeusnormistoa, josta on myös johdettu oikeus perheiden yhdistämiseen. Euroopan sosiaalisen mallin säilyttämisen kannalta on kuitenkin kyseenalaista, voivatko EU-maat enää pitää kiinni näiden sopimusten vaatimista standardeista. Erityisesti kieltoa rajoittaa turvapaikkastatuksen saaneiden henkilöiden perheenyhdistämisiä voidaan pitää vallitsevan pakolaiskriisin oloissa kohtuuttomana.
– EU-maiden olisikin pyrittävä kansainvälisellä tasolla sopimaan uudestaan oikeusperusta perheenyhdistämiselle, jotta kolmansien maiden kansalaisten muutto unionialueelle ei aiheuttaisi vastaanottaville yhteiskunnille kohtuutonta kuormitusta.
Halla-aho tiedustelee neuvostolta, aikooko se kehottaa EU-maita ryhtymään toimenpiteisiin, jotta perheenyhdistämistä koskevaa oikeusperustaa tarkistettaisiin kansainvälisessä lainsäädännössä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS: Humanitäärinen maahanmuutto tuonut Suomeen uudenlaisia uhkakuvia – ”Kaikki eivät ole täällä hakemassa turvaa”

Radikaali islam hallitsee Brysselin Molenbeekia – Halla-aho vaatii tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa: ”Tällaista kehitystä ei saa päästää Suomeen”

Halla-aho: Turkki-suhteet uudelleentarkasteluun – ”EU-valtiot eivät voi jäädä toimettomiksi diplomaattisen uhkailun edessä”

PS: Hallitus on luvannut kiristää perheenyhdistämisen kriteereitä täysimääräisesti – ”Ei muuta kuin hihat heilumaan!”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää