Perussuomalaisille on tärkeää, että turvallisuuteen panostetaan. Poliisien määrän säilyttämiseksi nykyisellään poliisin toimintamenoihin tehdään 8,5 miljoonan euron lisäys. Tällä turvataan 200 poliisin töiden jatkuminen ensi vuonnakin. Toinen tärkeä turvallisuuspanostus, on hallituksen päätös myöntää Supolle 1,5 miljoonaa euroa ääriliiketorjuntaan ja poliisille 500 000 varsinkin lapsiin kohdistuvan nettirikollisuuden torjuntaan.

– Netissä tehdään rikoksia ja nettiä hyödynnetään rikosten suunnittelussa aina vain enemmän. Viranomaisilla on lähes mahdoton tehtävä pysyä perässä. Kokonaisturvallisuuden kannalta on olennaista, että nettirikollisuuteen puututaan kaikin mahdollisin keinoin. Varsinkin lapsiin kohdistuvan rikollisuuden estäminen on ensisijaista, toteaa perussuomalaisten valtiovarainvaliokunnan jäsen Ville Vähämäki.

Ääriliikehdintää pitää suitsia

Vähämäki viittaa myös viimevuotisen turvapaikanhakijavyöryn mukanaan tuomiin ongelmiin.

– Humanitäärinen maahanmuutto on tuonut Suomeen aivan uudenlaisia uhkakuvia. Kaikki eivät ole täällä hakemassa turvaa. Supo on kertonut, että Suomesta on lähdetty poikkeuksellisen innokkaasti taistelemaan Isisin riveihin. Viranomaisilla pitää olla kaikki keinot käytössä, jotta mahdolliset suomalaisia kohtaan suunnitellut väkivaltaisuudet saadaan torjuttua.

– Kaikenlaista ääriliikehdintää pitää suitsia. Suomi on ollut pitkään vakaa ja turvallinen maa. Perussuomalaiset haluaa pitää huolen, että tilanne ei muutu.

”Moni tuli tänne harhakuvitelmissa”

Perussuomalaiset uskovat, että myös 250 000 euron panostus maahanmuuton tiedotustoimintaan lähtömaissa maksaa itsensä takaisin.

On arvioitu, että viime vuotinen maahanmuuttovyöry on maksanut Suomelle jo ainakin 600 miljoonaa euroa ja ensi vuoden kustannuksiksi arvioidaan vähintään lähes 300 miljoonaa euroa. Miljardin raja lähestyy.

– Moni tuli tänne harhakuvitelmissa. Se tulee niin turhan matkan tänne tehneelle kuin yhteiskunnallemme kalliiksi. Kriisin suurimpia hyötyjiä ovat rikolliset salakuljettajat, perussuomalaisten eduskuntaryhmä muistuttaa.

Eduskunta aloittaa tänään vuoden 2017 budjetin käsittelyn. Talousarvion loppusumma on 55,5 miljardia euroa.
Hallituspuolueet jakavat lisäksi noin 40 miljoonaa euroa yksittäisiin, varsinaisen budjetin ulkopuolella, oleviin kohteisiin.

SUOMEN UUTISET