Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoittaa sananvapauden suojan toimivan vain perussuomalaisia vastaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kertoo saaneensa yhteydenoton kansalaiselta, joka oli pyytänyt poliisia tutkimaan alatyylistä twiittiä perussuomalaisista.

Poliisi ei nähnyt tapauksessa syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaan ryhdytty.

– Perustelut tutkinnasta luopumiseen ovat mielenkiintoiset ottaen huomioon sen määrätietoisuuden ja paneutumisen, joilla perussuomalaisten kirjoituksia ja sanomisia on viime aikoina ruodittu, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Poliisin mukaan poliittisen vakaumuksen perusteella muodostuvat ryhmät eivät ole rikosoikeuden silmissä samalla tavalla suojeltavia kuin uskonnolliset ryhmät ”yhteiskunnallisen ja poliittisen keskustelun erityisen voimakkaan sanavapaussuojan perusteella”.

Sananvapaussuoja ei koske perussuomalaisia?

Perussuomalaista poliitikkoja on parhaillaan syytteessä tai tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan maahanmuuttopolitiikan ja islamilaisen aatemaailman arvostelusta.

– On ilmeisesti tulkittava, että maahanmuuttopolitiikan arvostelu ja sen seurausten arviointi poliitikkojen toimesta ei kuulu yhteiskunnalliseen tai poliittiseen keskusteluun, ja että sen nauttima erityisen voimakas sananvapaussuoja toimii ainoastaan perussuomalaisia vastaan, Ronkainen ihmettelee.

Islamia kohdellaan silkkihansikkain

Poliisi perustelee rikoslain säännöstä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sillä, että ”säännöksen tarkoituksena on antaa suojaa yleensä yhteiskunnassa sosiaalisesti heikommassa asemassa ja sen vuoksi erityisen suojan tarpeessa oleville vähemmistöryhmille.”

– En ymmärrä, miksi Suomessa islamia kohdellaan silkkihansikkain ja muslimeja ressukoina, jotka tarvitsevat erilliset säännöt, kotouttamistoimenpiteitä ja päähän silittelyä.

– Islam on sekä uskonto että poliittinen aate, jossa uskonnollinen laki on keskeisessä asemassa ja jota sen kannattajat yhteiskunnassa ajavat. Islaminuskoisia on maailmassa arviolta 1,7 miljardia, perussuomalaisten kannattajia viime vaalien perusteella noin puoli miljoonaa. Lisäksi jokainen voi tykönään pohtia minkä aatteen nimissä niitä terroritekoja ympäri Eurooppaa ja muuta maailmaa tehtiinkään? Tällä en tietenkään halua osoittaa sormella, että kaikki muslimit olisivat valmiita järkyttäviin terroritekoihin.

Poliisilla muutakin tekemistä

Ronkainen ei itse laittaisi ketään syytettyjen penkille ”harkitsemattomasta twiitistä”, mutta hän painottaa, että lain pitäisi olla kaikille sama.

– Poliisi kouluttaa 50 poliisia viharikollisuuden torjuntaan. Poliisien rajallisten resurssien helpottamiseksi ja poliittisen sananvapauden edistämiseksi edelleen peräänkuulutan, että lainsäädännön ajantasaisuutta tulisi vakavasti tarkastella kiihottamis- ja uskonrauhalakien osalta.

– Poliisien arvokasta työaikaa ei tulisi käyttää internet-kirjoituksien setvimiseen vaan kentällä rikollisten toimien estämiseen, Ronkainen painottaa.

SUOMEN UUTISET