Aseman aukion sinänsä hyvin valitettavaan Suomen Vastarintaliikkeen suorittamaan pahoinpitelyyn liittyen media, erityisesti Helsingin Sanomat, on lietsonut itsensä jonkinlaiseen hurmostilaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.

Helsingin Sanomat liittää artikkelissaan (21.9.) muun muassa useita perussuomalaisten edustakuntaryhmän jäseniä äärikansallismielisiin liikkeisiin.

– Minut ja kolme muuta perussuomalaista mainittiin Soldiers of Odinin, Hesarin luokittelun mukaan äärioikeistolaisen katupartioliikkeen, puolustelijoiksi. On ihmeellistä, että kansalaisten liikkumis- ja kokoontumisvapauden puolustaminen leimataan ääriajatteluksi! Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Olen omassa vaalipiirissäni tutustunut Hämeen poliisin toimintaan ja heidän mukaansa SOO:n toiminnasta Hämeessä ei ole ollut minkäänlaista häiriötä poliisille. Niin kauan, kun väkivalta ei kuulu ryhmän keinoihin, ei ole mitään syytä rajoittaa ihmisten vapauksia ja talkootyyppistä turvallisuustyötä.

Missä oikeat todisteet tai yhteydet?

Ronkainen ihmettelee, miten HS:n toimittajalle riitti yhteyksien todistusaineistoksi se, että perussuomalainen kansanedustaja esiintyy yhteiskuvassa, jossa mukana on myös SVL:n jäseniä.

– Pitääkö minunkin tästä lähtien kysellä ihmisten rikostausta ja toiminta poliittisissa väkivaltaryhmissä ennen kuin turuilla ja toreilla suostun mummojen ja pappojen kanssa yhteiskuviin?

– Ruvetaanko minua tällä ajattelumallilla leimaamaan sotahulluksi, kun toimin vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi tai poliisivaltion kannattajaksi, kun politiikassani pyrin tukemaan poliisin toimintamahdollisuuksia? Naurettavaa!

Vasemmistoanarkisteilla kannattajia eduskunnassa

Ronkainen kummastelee median uutisointitapaa ja reaktioita, joita se herättää ihmisissä.

– Maahanmuuttajien tekemät usein toistuvat rikokset kuitataan kerta toisensa jälkeen yksittäistapauksina. Kun kantaväestöön kuuluva ihminen tekee rikoksen, ruvetaan välittömästi etsimään laajempia yhteyksiä tai selityksiä.

– Sisäministerin kertoman mukaan ryhdytään välittömästi selvittämään lakimuutoksia väkivaltaryhmien kieltämiseksi. Hyvä niin, mutta sen on koskettava kaikkia väkivaltaa käyttäviä ryhmiä, mm. ääri-islamisteja, ekoterroristeja ja vasemmistoanarkisteja. Minun tiedossani ei ole, että SVL:llä olisi yhtään poliittista ystävää eduskuntapuolueissa. Sen sijaan ainakin vasemmistoanarkisteilla kannattajia löytyy.

Kuinka monta kertaa pitää irtautua rasismista?

Ronkainen painottaa tuomitsevansa kaiken ihmisiin ja materiaan kohdistuvan väkivallan.

– Mutta kuinka monta kertaa meidän perussuomalaisten tulee irtisanoutua väkivallasta ja rasismista? Viimeksi eilen Hesari tivasi perussuomalaisilta ”rasismiselvitystä” siitä huolimatta, että kaikenlainen syrjintä on tuomittu moneen kertaan aina puheenjohtajistoa myöten.

– Onko Hesarilla olemassa lomakkeet rasismiselvityksen tekemistä varten ja ovatko muut puolueet jo täyttäneet omansa? Ronkainen kysyy.

Tutkiiko Hesari myös vasemmistoa?

Ronkainen arvuuttelee jo, miten media reagoi tulevan itsenäisyyspäivän uutisointiin, jos aikaisemmin nähdyt mellakat toistuvat tänäkin vuonna.

– Mikäli jotain tapahtuu, tuleeko Hesari tekemään tutkivaa journalismia vasemmistovaikuttajien yhteyksistä anarkistijärjestöihin ja vaatiiko vasemman laidan puolueita irtisanoutumaan väkivallasta? Lainaus Tuntemattomasta sotilaasta: ”Eppäillä tuota soppii.”

SUOMEN UUTISET