Oulussa istutaan parhaillaan käräjiä ulkomaalaisisän tyttäreensä kohdistamista seksuaalirikoksista. Poliisi suorittaa esitutkintaa Raumalla, jossa kantaväestöön kuuluvan 14-vuotiaan epäillään joutuneen joukkoraiskauksen uhriksi vastaanottokeskuksessa. Maanantaina poliisi kertoi tiedotteessaan, että ulkomaalaisten tekemät raiskaukset ovat lisääntyneet vuoden aikana 59 prosenttia.

Perussuomalaisten kansanedustajat Ville Tavio, Simon Elo, Laura Huhtasaari, Jari Ronkainen ja Sami Savio korostavat, että massamaahanmuuton myötä syntyvää seksuaalirikosaaltoa ei saa vähätellä tai pyrkiä lakaisemaan maton alle. He sanovat, että ulkomaalaisten rikollisuuteen tulee voida puuttua myös julkisessa keskustelussa nykyistä avoimemmin.

– Suomalainen yhteiskunta näyttää hampaattomalta. Oululaisen tytön tapaukseen ei puututtu aikanaan, vaikka asiat olivat hyvin kummallisella tolalla. Johtuiko perheen ulkomaalaistaustasta, kysyy Ville Tavio.

– Seksuaalirikokset, ennen kaikkea raiskaukset, ovat lisääntyneet huomattavasti maahanmuuton kiihtyessä. Kuka uskaltaa myöntää, että maahanmuutto tuo maahamme lieveilmiöitä, jotka pahimmillaan pilaavat yksittäisten ihmisten koko elämän? Tavio jatkaa.

– Ulkomaalaisten tekemistä rikoksista on puhuttava. Niitä ei voi lakaista maton alle. On myönnettävä, että ulkomaalaisten joukossa on pahantahtoisia ihmisiä, jotka käyttävät yhteiskuntaamme hyväksi, Laura Huhtasaari toteaa.

Simon Elo muistuttaa, että luottamus valtamediaan heikentyy silloin kun ulkomaalaisten tekemistä rikoksista saa luotettavampaa tietoa internetistä kuin valtamediasta.

– Raiskauksia ja muita rikoksia ei saa selittää missään tilanteessa kulttuurista tai olosuhteista johtuviksi. Se olisi ymmärryksenosoitus rikoksentekijälle ja pyllistys uhrille, Jari Ronkainen sanoo.

– Meidän on tehtävä selväksi, että Suomessa rikos ei kannata eivätkä vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset ansaitse jäädä Suomeen. Jos esimerkiksi turvapaikanhakija ei kunnioita lakejamme, hänellä ei ole moraalista oikeutta apuumme. Potentiaalisille rikoksentekijöille on annettava määrätietoinen viesti lisäämällä rikoksia ennaltaehkäisevää pelotevaikutetta. Myös tiedotusvälineiden on hoidettava vastuunsa ja kerrottava avoimesti ja rehellisesti ulkomaalaisten tekemistä rikoksista, Sami Savio kertoo.

SUOMEN UUTISET