Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen ihmettelee, miksi Suomen pitäisi avata rajat kaikille avuntarvitsijoille.

– Yli kymmenen vuotta kriisialueilla palvelleena rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan veteraanina ihmettelen toisinaan tiettyjen tahojen kommentteja siitä, miten kaikki rajat pitäisi avata ja kaikenlaiset avuntarvitsijat, turvapaikanhakijat, talouttaan kohentamaan pyrkivät ja muut tuoda tai tuotattaa Suomeen, monet osana turvapaikkabisnestä.

– On unohdettu se, että apu on tehokkainta paikanpäällä – miljoonien ihmisten kuljettaminen kotiseuduiltaan tuhansien kilometrien päähän ei ole kovin älykästä tai kustannustehokasta. Suomi voi auttaa ja Suomen pitää auttaa, mutta tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, Raatikainen totesi Kansallismielisten itsenäisyyspäivän juhlassa Helsingin Narinkkatorilla.

Suomessa noudatetaan vain Suomen lakia

Raatikainen mukaan samalla rahamäärällä, mikä käytetään Suomeen tulleiden majoittamiseen, ruokkimiseen ja hoitamiseen, voidaan auttaa paremmin ja tehokkaammin satojatuhansia ihmisiä enemmän kriisialueilla.

– Sellaista on matematiikka – myös ihmisoikeusmatematiikka.

Raatikaisen mielestä monikulttuurisuus voi ehkä toimia, jos osapuolet ovat suurin piirtein samalla koulutus- tai edes tahtotasolla.

– Nyt ei useinkaan niin näyttäisi olevan. Sharia-lakia vaaditaan Suomeen, pakkoavioliittoja ei valvo kukaan, naisten oikeuksista tiettyjen ryhmien sisällä ollaan hiljaa. Ihmisiä osallistuu terroristiryhmien rikolliseen toimintaan ulkomailla, raiskaukset ovat lisääntyneet jne.

– Tätä me emme halua – itsenäisessä Suomessa pitää olla voimassa vain ja ainoastaan Suomen laki. Näin on aina ollut ja näin on aina oleva, Raatikainen painotti.

Maassa maan tavalla

Raatikainen on omien laskujensa mukaan asunut yli kymmenen vuotta seitsemässä eri maassa Suomen ulkopuolella. Maista useimmat olivat muslimimaita, yksi juutalaismaa ja pari ns. länsimaata.

– Mieleeni ei tullut näissä maissa alkaa vaatia sianlihaa lautaselle tai katujuoppottelun laillistamista. Mieleeni ei myöskään tullut alkaa vaatia Suomen lakia toimeenpantavaksi, vaikka se jokaiselle näistä maista olisikin ollut valtava kehitysloikka. Ei siis voine olla liikaa vaatia noudattamaan Suomessa Suomen systeemiä, joka on maailmallakin todettu verrattoman hyväksi?

Media syöttää satuja

Raatikainen ruoti puheessaan myös suomalaisia tiedotusvälineitä, joiden ”satuja suomalaiset saavat lukea tai katsella”.

– Samaan aikaan todellisuudesta kertominen leimataan milloin vihapuheeksi, milloin perussuomalaisten tyhmyydeksi tai vaikkapa valkoisen roskaväen valitukseksi. On hienoa lukea, että itsenäisessä Suomessa on maailman vapain lehdistö – näin tulee ollakin.

– Olisi myös hienoa, jos media muistaisi sen, että vapaus tuo vastuuta. Julkaisematta jättäminen voi olla yhtä suurta huijausta kuin väärien tietojen julkaiseminen. Vapaus kun ei aina korreloi tasokkuuden kanssa, Raatikainen huomautti.

Suomi ei ole riistänyt ketään

Media ja tietyt tahot vetoavat usein Suomen vastuuseen pakolais- ja muissa kriiseissä.

– Itse en aina näitä puheita ymmärrä. Mikä ihmeen vastuu on kontulalaisella yksinhuoltajalla vaikkapa Afrikan siirtomaa-aikaisesta riistosta? Entäpä mikä on suomalaisen opettajan vastuu vaikkapa Lähi-idän alati toistuvista sodista?

– Kannattaa muistaa, että Suomella ei ole koskaan ollut riistettäviä tai muitakaan siirtomaita eikä Suomi ole myöskään aloittanut sotia ketään vastaan. Suomi kuuluu täysivaltaisena jäsenenä kansainväliseen yhteisöön. Se tarkoittaa sitä, että Suomi vastaa tekemisistään. Kuten tähänkin asti, Raatikainen muistutti.

Edelliset sukupolvet maksaneet kovan hinnan

Puheensa lopuksi Raatikainen totesi, että hänellä on unelma.

– Unelma Suomesta, missä kaduilla jokainen voi kulkea turvallisesti, missä sananvapautta kunnioitetaan, missä isänmaallisuus on hyve ja missä Suomen puolustaminen on yhtä itsestään selvää kuin se oli niille, jotka kaikkensa aikoinaan antoivat.

– Edelliset sukupolvet ovat maksaneet itsenäisyydestämme todella kovan hinnan puolustamalla maatamme ylivoimaista vihollista vastaan. Ahkeruudella ja sisulla on sotien jälkeen rakennettu yhteiskunta, joka on monilla mittareilla maailman paras – ja useimmilla muilla mittareilla maailman parhaiden joukossa.

SUOMEN UUTISET