Perussuomalaisten kansanedustaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Juho Eerola haluaa hallituksen varmistavan, ettei puolueiden jäseniksi soluttaudu terrorismikytköksiä omaavia henkilöitä.

Eerola viittaa viime aikaisiin tapahtumiin, jossa jopa hyväntekeväisyyteen vetoamalla näyttää Suomeen pesiytynyt ekstremistinen aines jo löytäneen sopivan hyväuskoisen alustan radikalismin levittämiseen. Hän on jättänyt terrorismikytköksistä kirjallisen kysymyksen asianomaiselle ministerille.

– Suomessa joidenkin puolueiden johtohenkilöt ovat todenneet, etteivät aio tutkia minkälaista rikollista ainesta yhteiskuntarakenteisiin heidän avustuksellaan päätyy. Vain mittavan julkisuuden saamissa tapauksissa ovat joko henkilöt itse tai edustamansa puolueet reagoineet siihen, millaisia henkilöitä ne ovat jäsenistönsä joukossa harboroineet, Eerola toteaa.

Jopa imaami-tason henkilöitä otettu avosylin vastaan

Eerolan mukaan jopa imaami-tason henkilöt on joissakin puolueissa otettu avosylin vastaan ja sillä millaisia arvoja ja ajatuksia he edustavat, ei vaikuta olevan mainittavaa merkitystä. Eerolan mielestä tällaisten henkilöiden sopivuutta ei ole kaikkien puolueiden osalta kyseenalaistettu vaan pikemminkin päinvastoin.

– Olen huolissani, että erilaisista taustoista tulevia henkilöitä kohdellaan puolueissa hyväuskoisemmin, kun ne yrittävät maksimoida kannatuksensa yleisissä vaaleissa. Keskustelua islamilaisen fundamentalismin ja kasvavien terrorismikytkösten roolista puoluetoiminnassa halutaan välttää, Eerola ihmettelee.

Ongelmat eskaloituvat

Eerolan kirjallisessa kysymyksessä painotetaan, ettei ole nähtävissä sellaista tilannetta, jossa Sharia-lain tulkintaan perustuva puolue voisi lähitulevaisuudessa menestyä Suomessa.

– Näyttää kuitenkin siltä, että näitä arvoja edistetään soluttautumalla sellaisiin puolueisiin, jotka vieraskoreuden hurmassa ovat valmiita ylläpitämään erilaisia standardeja puoluetoiminnassaan. Ongelmat eskaloituvat, jos henkilöillä on kytköksiä terrorismiin, Eerola varoittaa.

Kuvassa: Syyrialainen ”lelusalakuljettaja” Rami Adham luopui SDP:n jäsenkirjasta, kun Helsingin Sanomat syytti miestä jihadistiyhteyksistä. Adhamilla on pitkähkö rikosrekisteri, josta löytyy tuomioita muun muassa dopingrikoksesta ja pahoinpitelyistä.

SUOMEN UUTISET

Tagit