Lelusalakuljettajan islamismikytkösten paljastumisesta aiheutunut eripura repii edelleen SDP:tä. Rami Adhamin islamistikytkösten paljastaja raakattiin pois SDP:n kuntavaalilistoilta.

Vielä lokakuussa SDP juhlisti näyttävästi lelusalakuljettaja Rami Adhamin liittymistä puolueeseen. Erkki Tuomiojan vierellä poseeranneen Adhamin politiikonura kuitenkin katkesi kuin kanan lento. SDP:n toinen jäsen Anter Yaşa paljasti lokakuussa Adhamin tiiviit islamistikytkökset, ja syntyneen mediakohun sammuttamiseksi Adham päätti vetää johtopäätökset ja erota SDP:n jäsenyydestä.

”Uskon vahvasti että vielä joku päivä poliitikot ja media heräävät todellisuuteen, ja ymmärtävät että radikaalien nostaminen maskotiksi ei ole kenenkään etujen mukaista”

Asia ei kuitenkaan jäänyt tähän.

Totuudenpuhujilla ei tunnetusti ole sijaa majatalossa. Yaşa kirjoittaa omilla Facebook-sivuillaan, että hänet pyyhittiin pois SDP:n kuntavaalilistoilta.

– Viimeaikaiset tapahtumat ovat olleet erittäin stressaavia ja rehellisesti olen tuntenut olevani ei-tervetullut demareihin. Helsingin piirihallituksen demarit ovat päättäneet, että ehkäisevät ehdokkuuteni, vaikka luulin että asia on jo käsitelty. Olen tehnyt virheitä kanssa ja niistä vilpittömästi myös pahoitellut niiltä, joita käytökseni on loukannut, Yaşa kirjoittaa omilla Facebook-sivuillaan.

– En näe tulevaisuutta demareissa, enkä usko että se on oikea puolue tällä hetkellä edistämään integraatiota, anti-radikalismia ja maahanmuuttajien oikeuksia. Ei ainakaan minulle.

Yaşa erosi SDP:stä. Yaşa arvelee jatkavansa politiikan saralla.

– Uskon vahvasti että vielä joku päivä poliitikot ja media heräävät todellisuuteen, ja ymmärtävät että radikaalien nostaminen maskotiksi ei ole kenenkään etujen mukaista, vaan aiheuttaa eristäytymistä ja syrjäytymistä.

SUOMEN UUTISET