Vuosisadan pahimmassa kannatuskriisissä tempoileva keskusta syyttää perussuomalaisia siitä, että nämä vastustaisivat koko maan asuttuna pitämistä. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) vastaa keskustan varapuheenjohtajan Katri Kulmunin väitteisiin videokolumnissaan.

Halla-aho ei syytöksiä niele. Hänen mukaansa keskusta käy kamppailua olemassaolostaan: ”Keskusta ei ole maaseudun asialla eikä maanviljelijän asialla. Se on ainoastaan omalla valtapoliittisella asiallaan. Se esiintyy pelastajana, vaikka todellisuudessa keskusta on maaseudun autioittamisen ja kotimaisen maatalouden alasajon pääarkkitehti niin kotimaassa kuin Euroopassakin.”

Katso video:

Youtube, 4 min 35 sek.

Videon teksti kokonaisuudessaan:

”Arvoisa maaseudun asukas!

Keskustapuolue sai selkäsaunan taannoisissa eduskuntavaaleissa. Se yrittää nyt revanssia eurovaaleissa ja hyökkää siksi perussuomalaisia vastaan. Keskusta haluaa myös kääntää huomion pois siitä, että se on lähtenyt aisankannattajaksi punavihreään, ilmastokiimaiseen hallitukseen, joka ei lupaa mitään hyvää ainakaan yrittäjille tai maanviljelijöille.

Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kertoi muutama päivä sitten tiedotteessaan, että perussuomalaiset vastustaisivat koko Suomen asuttuna pitämistä, koska suhtaudumme nihkeästi EU:n aluetukiin.

Kepu pettää aina, myös äänestäjänsä ja maaseudun. Suomi on EU:n nettomaksaja. Tämä tarkoittaa, että Suomi maksaa joka vuosi EU:n budjettiin satoja miljoonia euroja enemmän kuin saa EU:lta erilaisia tukia. Todellisuudessa Suomi ei siis saa Euroopan unionilta sentinpuolikasta. Saamme takaisin osan niistä rahoista, jotka olemme ensin maksaneet unionille.

Suomeksi: Suomi maksaa itse omat aluetukensa ja maataloustukensa, ja sen lisäksi Suomi maksaa muiden maiden aluetukia ja maataloustukia.

Britannia on EU:n toiseksi suurin nettomaksaja. Kun Britannia lähtee, rahoitusaukko voidaan paikata vain korottamalla jäljellejäävien jäsenmaiden maksuosuuksia. Yllätys yllätys, keskusta kannattaa EU:n budjetin paisuttamista, vaikka rahoittajien määrä pienenee. Arvaapa, kuka maksaa!

Maatalous- ja aluetuet ovat EU:n suurimpia yksittäisiä menoeriä. EU:n kuluja ei voida karsia, jos näihin menoihin ei kajota. Jos EU:n kuluja ei karsita, Suomen maksuosuus kasvaa. Suomen kaltaisten nettomaksajien kannalta paras ratkaisu on ottaa maataloustuet ja suurin osa aluetuista kokonaan pois unionilta ja takaisin kansalliseen päätösvaltaan.

Varapuheenjohtaja Kulmunin mukaan ”keskusta on ainoa puolue, jolla on tahtoa ja taitoa turvata harvaan asutun Itä- ja Pohjois-Suomen erityisasema ja aluekehitysrahoituksen taso”. Käsi sydämellä, arvoisat itä- ja pohjoissuomalaiset: Meneekö teillä tällä hetkellä mielestänne hyvin? Keskusta on käyttänyt taitojaan pääministeripuolueena viimeiset neljä vuotta.

Euroopan parlamentissa keskusta kuuluu ALDE-nimiseen liberaaliryhmään. ALDE on kaikkein liittovaltiohenkisin ryhmä parlamentissa. Se kannattaa markkinaliberalismia ja maataloustukien lopettamista. Ääni keskustalle on ääni ALDElle.

Keskusta käy kamppailua olemassaolostaan. Keskusta ei ole maaseudun asialla eikä maanviljelijän asialla. Se on ainoastaan omalla valtapoliittisella asiallaan. Se esiintyy pelastajana, vaikka todellisuudessa keskusta on maaseudun autioittamisen ja kotimaisen maatalouden alasajon pääarkkitehti niin kotimaassa kuin Euroopassakin.

Sen sijaan perussuomalaiset ovat koko Suomen ja suomalaisen elintarviketuotannon asialla. Käy äänestämässä. Vaalipäivä on 26.5.”

SUOMEN UUTISET