Perussuomalaisten maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet Ritva ”Kike” Elomaa, Jenna Simula ja Mikko Lundén syyttävät hallitusta suomalaisen ruoantuotannon alasajosta.

Hallituksen juuri valmistunut budjettiriihi ei perussuomalaisten mukaan helpota lainkaan maanviljelijöiden ja muiden ruoantuottajien tilannetta.

– Maanviljelijä ei saanut mitään. Vihervasemmistolainen politiikka laittoi lisää rahaa luonnonsuojeluun, joka on toki tärkeä kohde, mutta suomalaisen ruokatuotannon alasajo jatkuu, vaikka keskusta on hallituksessa jo toista kautta! Myös EU:n maataloustuet ovat laskemassa.

Päätön ilmastopolitiikka iskee maaseudulle

Energia- ja ilmastopolitiikan kiristykset osuvat maaseudulle kipeimmin, perussuomalaiset toteavat. Heidän mukaansa etenkin polttoaineverojen korotukset tulevat näkymään tuntuvina lisäkustannuksina ruoantuottajille.

– Huolestuttava määrä suomalaisia ruoantuottajia harkitsee lopettamista eikä nuorempi sukupolvi ota enää raskasta hommaa hoidettavakseen, kun sen kannattavuuskin ajetaan alas. Tämä on myös merkittävä huoltovarmuuskysymys. Suomalainen ruoantuotanto on turvattava myös vaikeiden aikojen varalta.

Puheet hiilinielun pienenemisestä ovat sumutusta

Perussuomalaiset pitävät hallituksen ilmastotavoitteita ”päättöminä”. Loppulaskun maksaa heidän mukaansa kuluttaja ja yrittäjä, mutta ilmaston tila ei parane sen enempää.

Perussuomalaiset toteavat, että Suomessa pidetään hyvää huolta metsästä ja metsävara jatkuvasti kasvaa jo tällä hakkuutahdilla. Heidän mukaansa puheet hiilinielun pienenemisestä ovat sumutusta ja tulevaisuudessa niiden ennustetaan jopa kasvavan.

SUOMEN UUTISET