Kansanedustaja Minna Reijonen arvostelee kovasti Helsingin maito- ja lihakeskustelua. Helsinki päätti ottaa huomioon valtuustosssa tehdyn aloitteen, jossa maidon ja lihan kulutusta vähennettäisiin rajusti.

Aloitetta on perusteltu ilmastonmuutoksen vastaisilla toimilla.

– Tuntuu, että keskustelu on ikävä viesti kotimaiselle maatalouden tuotannolle, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Kotimainen ruoka on ilmastoteko

Reijosen mielestä oikea ilmastoteko olisi tuotannon säilyttäminen kotimaassa. Kotimaisen ruoan, kuten kotimaisen lihan ja maidon suosiminen ovat oikeita ilmastotekoja. Kotimainen teollisuus ja tuotanto on tärkeää saada säilymään täällä.

– Mielestäni oli järkevää esimerkiksi panostaa verotuksen keinoin siihen, että kotimaista tuotantoa suositaan. Samoin pitäisi erittäin järkevänä, että julkisissa hankinnoissa otettaisiin enemmän huomioon kotimainen tuotanto, toteaa Reijonen.

Lähiruokaan panostettava

Reijosen mielestä olisi myös hyvä asia, että lähiruokaan voitaisiin panostaa enemmän. Nykyisin kilpailutuksissa voidaan Reijosen mukaan ottaa liian vähän huomioon lähellä tuotettu ruoka.

Reijonen toteaa kärjistäen:

– Jokainen voi miettiä asiaa ihan omalle kohdalleen. Olisitko mieluummin vanhainkodissa, jossa on kotimaista ruokaa, kuten lihaan ja maitoa? Vai vanhainkodissa, jossa on pääosin ulkomailta tuotuja kasviksia, muttei paljon maito- tai lihatuotteita?

SUOMEN UUTISET