Perussuomalaiset Naiset ovat huolissaan suomalaisen ruoantuotannon ja haja-asutusalueen palveluiden tilasta.

Katovuodet, EU:n tukien maksatusongelmat sekä alkutuottajan hintojen polkeminen ovat ajaneet maatalouden kriisiin. Naiset katsovat, että muut puolueet ovat hylänneet tai hylkäämässä maaseudun – jopa keskusta.

– Tämä suurten ketjujen niin sanottu halpuuttaminen on otettu suoraan alkutuottajan selkänahasta, jotka joutuvat pahimmillaan myymään nollatuotolla. Suomalaisen ruoantuottajan työtunnin hinnaksi tulee pahimmillaan pari euroa, Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa huomauttaa.

– Maaseudulla toimii tai on ainakin toiminut myös paljon pienyrityksiä, joissa on paljon naisia töissä. Kaiken keskittyminen ja suurten ketjujen peltomarketit ovat ajaneet pienyritykset ahtaalle.

Suomalainen ruoka voi olla vientivaltti

Naisjärjestö huomauttaa, että kotimainen ruoka on puhdasta, eettisesti tuotettua. Kotimainen ruoantuotanto on tärkeää myös huoltovarmuuden kannalta.

– Puhdas, eettisesti tuotettu ja erittäin vähän antibiootteja sisältävä ruoka on vientivaltti, joka meillä on jo nyt. Vientiin kannattaa siis panostaa ja suomalaista ruoantuotantoa jopa lisätä.

– Lisäksi on äärimmäisen tärkeää, että suomalainen ruoantuotanto toimii myös huonona päivänä. Kriisitilanteessa huoltovarmuus on avaintekijä. Tuontiruoan varaan emme voi jäädä, eikä ruoantuotantoa elvytetä helpolla, jos se päästetään romuttumaan, Elomaa huomauttaa.

Maaseutu tarvitsee perussuomalaista politiikkaa

Naiset moittivat edellistä hallitusta siitä, ettei se ole ajoissa puuttunut maaseudun hätään, vaikka keskusta on toiminut pääministeripuolueena.

– Kyse ei ole enää maaseudun etuja ajavasta puolueesta. Maaseutu tarvitsee perussuomalaista politiikkaa, jossa suomalaiselle ruoantuotannolle annetaan sille kuuluva arvo eikä maaseutua tarkoituksellisesti autioiteta.

– Moni haluaa yhä elää maalla ja ihmiset jopa hakevat pois keskustoista. Me emme aja vastakkainasettelua kaupunkilaisten ja maaseudun ihmisten välille, vaan haluamme luoda yhtäläiset mahdollisuudet elää ja yrittää, naiset toteavat kevätkokouksessaan antamassa julkilausumassa.

SUOMEN UUTISET