Keskustalla on perinteisesti ollut maine maaseudun puolustajana, mutta puolueen teot kuitenkin puhuvat toisenlaista kieltä.

Keskusta oli neljännesvuosisata sitten mukana viemässä maatamme Euroopan unionin jäseneksi ja romuttamassa näin Suomen itsenäisen päätäntävallan omasta maatalouspolitiikastaan.

– Nyt keskusta on viimeistelemässä työnsä tukemalla punavihreän hallituksen kaupunkikeskeistä eliittipolitiikkaa, joka uhkaa tuhota loputkin suomalaisen maaseudun elinvoimaisuudesta, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos.

– Rinteen punavihreän hallituksen ei valitettavasti voida sanoa unohtaneen maaseutua, sillä sen ajama liikkumiseen ja asumiseen kohdistuva ”vihreä verotus” osuu nimenomaan kipeimmin kaupunkikeskustojen ulkopuolella asuvaan väestöön.

Vihreä verotus nostaa elinkustannuksia

Grönroos huomauttaa, että ilmastopolitiikan varjolla ajettu polttoaineiden ja polttoöljyjen hintoja nostava veropolitiikka tekee asumisesta ja liikkumisesta kohtuuttoman kallista.

Vihreä verotus osuu erityisen kovasti maaseutuyrittäjiin, joiden työkoneiden polttoaineet traktoreista viljankuivaimiin, eivät pyöri ilman polttoaineita, joiden verotus on nousemassa entisestään.

– Työllisyysasteen noususta haaveileva hallitus vaikeuttaa entisestään työn vastaanottamista matkojen takaa, kun bensiinikulut iskevät suuremman loven pitkiä matkoja työmaalle ajavan työläisen ja yrittäjän toimeentuloon.

– Valtaosassa maata kun ei työmatkan taittaminen onnistu ratikalla tai sähköpotkulaudalla. Suunnitellut suurten kaupunkien ruuhkamaksut ja tietullit eivät paranna myöskään tilannetta, Grönroos sanoo.

Perussuomalaiset ainoa vaihtoehto

Perussuomalaiset on gallupien mukaan Suomen suosituin puolue. Perussuomalaiset on suosituin puolue duunareiden keskuudessa. Perussuomalaisten kannatus on erittäin suurta myös yrittäjien joukossa.

– Hallituksen ajamat vihreät verot osoittavat, että ainoana niitä vastustavana puolueena perussuomalaiset on myös ainoa maaseudun elinmahdollisuutta puolustava poliittinen voima.

– Perussuomalaiset tulevatkin tätä menoa nostamaan kannatustaan suuresti etenkin maataloudesta elävän väestön keskuudessa, jonka muut poliittiset liikkeet ovat hylänneet, Grönroos uskoo.

SUOMEN UUTISET