Yle väitti aamu-uutisissaan, että kaikki suomalaismepit kannattaisivat Euroopan parlamentin äänestyksessä kurinpitomenettelyn käynnistämistä Unkaria vastaan. Yle joutui oikaisemaan uutisensa, mutta se ei kertonut, ketkä suomalaiset vastustavat Unkarin kurittamista.

– Ylen valeuutisissa kerrotaan, että ”suomalaismepit kannattavat [Unkariin kohdistuvan] kurinpitomenettelyn käynnistämistä”. Eipä ole kyselty. Perussuomalaisten mepit eivät kannata, Kommentoi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho uutista aamupäivällä Facebookissa.

Yle lisäsi Areenaan kirjallisen oikaisun, jonka mukaan ”tosiasiassa kaikki suomalaiset europarlamentaarikot eivät kannata kurinpitomenettelyä, mutta kannattajiin kuuluvat ainakin kaikki parlamentin suurimman ryhmän EPP:n kolme suomalaisedustajaa.”

Helsingin Sanomien mukaan Euroopan parlamentti hyväksyi tänään äänin 448–197 päätöslauselman, joka voi johtaa Unkarin rankaisemiseen EU:n perusarvojen loukkaamisesta. Se voisi teoriassa johtaa Unkarin äänioikeuden riisumiseen EU-päätöksenteossa.

Unkarin ongelmat kommunismin ajan perua

Halla-aho totesi eilisessä puheessaan täysistunnossa, että Unkarissa on ongelmia, kuten korruptio, kansallisten vähemmistöjen asema, ja niin edelleen.

– Monet näistä ongelmista ovat perintöä kommunistiselta aikakaudelta, eivätkä ne ole yksin Unkarin ongelmia. Nämä puutteet eivät ole syy siihen, miksi Unkarista on tullut komission ja europarlamentin ykköskohde.

Halla-ahon mukaan Unkarin hallituksen todellinen synti on se, että se haluaa suojata maataan haitalliselta massamuutolta kolmannesta maailmasta

– Unkarin hallitus ja Unkarin kansan enemmistö ei halua toistaa niitä katastrofaalisia virheitä, joita me olemme tehneet Länsi-Euroopassa. Sympatisoin ja tuen vahvasti tuota näkemystä, Halla-aho totesi puheessaan.

Halla-ahon mukaan liberaalista maahanmuuttopolitiikasta ja monikulttuurisuudesta on ikävä kyllä tullut määrävin eurooppalainen arvo europarlamentissa.

– Melkein mikä tahansa muu asia voidaan antaa anteeksi, mutta ei tämän arvon kyseenalaistamista. Siksi meillä on tämä debatti, Halla-aho sanoi.

Suomen Uutiset