Perussuomalainen Helsinki ry on huolissaan ulostuloista, joiden mukaan Ukraina olisi itse aiheuttanut Venäjän sotatoimet omassa maassaan. Sosiaalinen media on mahdollistanut disinformaation levittämisen. Yhdistyksen mukaan on tärkeää, että jokainen kansallismielinen tukee ja puolustaa Ukrainaa sodan keskellä, eikä levitä Putinin valheellisia väitteitä.

Helsingin perussuomalaisten puheenjohtaja Laura Jokela muistuttaa, että kansallismielisesti ajatteleva ei hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa.

– Perussuomalaiset ovat kansallismielisiä. Tähän sisältyy se ajatus, että puolustamme Suomen ja suomalaisten itsenäisyyttä, omaa päätäntävaltaa asioista oikeutta omaan valtioon, kieleen ja kulttuuriin. Ja niin puolustamme myös muiden itsenäisten valtioiden ja niiden kansojen oikeutta samaan.

– Helsingin kaupungin pitää tehdä oma osansa kriisin keskellä ja aloittaa siitä, että ystävyyskaupunkispimukset Moskovan ja Pietarin kanssa katkaistaan välittömästi. Lisäksi kaupunki voisi aktiivisesti tiedottaa asukkaitaan tavoista, joilla auttaa ukrainalaisia – joko erilaisilla tarvikekeräyksillä tai lahjoituskohteilla.

Helsinkiläinen PS-kaupunginvaltuutettu Nuutti Hyttinen ehdottaa Ukrainan presidentille tuenilmaisua:

– Helsingin tulee ilmaista tukensa Ukrainalle niin näkyvästi, ettei asia jää edes venäläisille epäselväksi. Tästä syystä kannatan Tehtaankadun nimeämistä uudelleen Ullankadun ja Neitsytpolun väliseltä osuudelta Volodymyr Zelenskyin kaduksi. Tällä kunnioitamme vankkumatonta kansansa ja maansa vapauden puolustajaa, joka ei taipunut äärimmäisen kovan painostuksen edessä, vaan kannusti jokaisen ukrainalaisen puolustamaan maansa itsenäisyyttä ase kädessä.

SUOMEN UUTISET